Baráž o Primeira Ligu Portugalsko - Baráž o Primeira Ligu

odveta
29.05.2022 20:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Moreirense zdolalo v odvetě Chaves jen o jednu branku a po osmi letech tak sestupuje do druhé ligy

Moreirense sice v odvetě proti Chavesu brzy vedlo a hodlalo smazat dvoubrankové manko z úvodního utkání, jenomže následně už další trefu nepřidalo a po osmi letech strávených mezi portugalskou elitou tak sestupuje o patro níže. Naopak hosté po první inkasované brance výborně bránili a díky celkovému poměru 2:1 se vracejí do Primeira Ligy po tříleté přestávce, po závěrečném hvizdu svůj úspěch náležitě oslavili.

Letošní šestnáctý celek nejvyšší portugalské soutěže přitom vstoupil do nedělního střetnutí s obrovským nasazením a již po necelých třech odehraných minutách si vytvořil první velkou možnost ke skórování, avšak přízemní ránu Rafaela Martinse z dobrých dvaceti metrů skvěle vyškrábl jednoruč do strany pozorný brankář Vítor. Ihned na to zahrozilo na opačné straně také CD, jenže prudkou hlavičku z osmi metrů parádně vyrazil před sebe gólman Kewin.

Domácí v následujícím průběhu postupně zvyšovali svou aktivitu a kýženého vedení se dočkali ve 25. minutě. Třicetiletý obránce Paulinho chytře zpracoval balón od Yana a pak ho svou šajtlí ze čtrnácti metrů nekompromisně uklidil do vzdálenější šibenice, naprosto bezmocný Vítor se jen naprázdno proletěl vzduchem. Chaves se od tohoto okamžiku však nesnažilo jen bránit a vyrovnat mohlo zhruba pět minut před přestávkou.

Po zpětné nahrávce z pravé strany se zjevil na hranici brankového území zcela osamocený Platiny, nicméně proti jeho okamžité ráně vytáhl Kewin fenomenální zákrok. FC ve druhém poločase chtělo vstřelit potřebný druhý gól, ale mnoho šancí si nevypracovalo a Vítora tedy nijak výrazněji nezaměstnalo až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele