31.07.2021 21:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sporting ovládl Portugalský superpohár, Braga po přestávce těsné manko nestáhla

Supertaca Candido de Oliveira pro rok 2021 patří Sportingu, kterému se zdařilo skolit Bragu o branku. Jednalo se tak o jeho deváté prvenství v rámci této soutěže a triumf znamenal rovněž jeho osamostatnění se v historických tabulkách na druhém místě. Lepší už je v Portugalském superpoháru pouze Porto, které má na svém kontě těžko dosažitelných dvaadvacet titulů.

Do první větší šance se propracovala Braga, to když z pravé strany přihrál Ricardo Horta míč do vápna, kam si sbíhal jeho spoluhráč Abel Ruiz, avšak jeho pokus, ještě zřejmě tečovaný stoperem Coatesem, skončil nakonec vedle brány. V 16. minutě se jaksi poprvé ozval taktéž Sporting poté, co jeho soupeř nedokázal odvrátit míč do bezpečí po rohovém kopu Nuna Mendese, zpoza šestnáctky ostře vypálil Pote a brankář Matheus musel využít své rukavice.

Ve 20. minutě se již poprvé měnilo skóre tohoto klání. Ricardo Horta ze středu pole poslal centr na hranici pokutového území, tam si ho na svou pravačku zpracoval Fransérgio, k němuž nestačil zavčasu přistoupit obránce Goncalo Inácio, a tak následná střela se odrazila od bližší tyčky a za brankovou čáru. Nicméně Braze vedení nevydrželo příliš dlouho, ve 29. minutě se propracoval Sporting k vyrovnání stavu. Nuno Mendes zleva vyslal dlouhou kolmici dopředu na Jovaneho Cabrala, ten dokázal být rychlejší než bránící Paulo Oliveira a sám před Matheusem se pak v koncovce nezmýlil.

Ve 33. minutě mohli Leoes svému protivníkovi opětovně zasadit nepříjemnou ránu, Nuno Mendes si mohl na své konto připsat svou druhou asistenci, kdyby na zadní tyči Matheus nevychytal bravurně Poteho. Těsně před obrátkou nicméně lisabonský výběr definitivně rozhodl o svém vítězství. Pote tentokráte již přece rozvlnil brankovou síť, přebral dlouhý pas od Matheuse Nunese a tvrdě zacílil do vzdálenější šibenice.

Os Arcebispos se ve druhém dějství na žádnou odpověď nezmohli, gólman Adán zkrátka již další gól neinkasoval. V 52. minutě mohl naopak Sporting svůj náskok ještě pojistit, to když Joao Palhinha prostrčil merunu na stále hladového Poteho, jeho zakončení ovšem zlikvidoval Matheus, v 63. minutě se pokoušel o skórování Nuno Mendes, avšak z přímého kopu trefil pouze boční síť, a v 80. minutě se neprosadil ani Jovane Cabral, který mířil pouze těsně do zámezí. Samozřejmě že všechny tyhle neproměněné možnosti Sportingu zásadně oslavy nepokazily, neboť i tak se mohl radovat ze zisku své první cenné trofeje v novém ročníku.

Autor: Patrik Sandev / desporto.sapo.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele