30.07.2022 21:45 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto s druholigovou Tondelou nezaváhalo a již potřiadvacáté v historii ovládlo Superpohár

Porto v loňském ročníku získalo double a do toho letošního vstoupilo dle očekávání, když v Super Taça přehrálo druholigovou Tondelu hladce 3:0. Po roční odmlce se tak stává vítězem tradičního Superpoháru a tuto trofej přidává do své bohaté sbírky již potřiadvacáté. CD se za svůj sobotní výkon určitě nemusí stydět, na druhou stranu zaostávalo za svým rivalem ve všech ohledech a při své premiérové účasti proto neuspělo.

Stejně jako v předešlé sezóně byl jeho ústřední postavou íránský forvard Mehdi Taremi, jenž skóroval hned dvakrát. Tondela přitom začala nebojácně a již po osmi odehraných minutách zahrozila, nicméně přízemní pokus Pedra Augusta ukryl ve svých rukavicích pozorný gólman Marchesín. FC se vzápětí téměř neustále nacházelo na útočné polovině a otevřít skóre mohlo ve 29. minutě.

Po zmatku v pokutovém území protivníka se opřel do balónu Namaso a brankář Niasse fantastickým zákrokem jednoruč vytáhl balón na břevno. Po následném rohovém kopu se však svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen radovali, protože Evanilson prodloužil míč ke vzdálenější tyči a zcela osamocený Taremi neměl žádný problém rozvlnit síť. Neuběhly ani další tři minuty a náskok Porta navýšil právě aktivní Evanilson.

Teprve dvaadvacetiletý brazilský forvard po fantastickém sólu Taremiho přes tři protihráče a nastřelené vzdálenější tyči předvedl dostatečný důraz před brankou a svou dorážku nekompromisně uklidil přímo pod horní tyčku. Hosté se po změně stran snažili přidat, jenomže Marchesína zaměstnali jen několika propagačními střelami a žádnou vyloženou gólovou možnost si až do závěrečného hvizdu nevypracovali.

Naopak zhruba deset minut před koncem inkasovali třetí a také definitivní branku. Znovu se o ní postaral Taremi, neboť se po přihrávce Pepeho dostal až do středu šestnáctky a pak ze čtrnácti metrů překonal bezmocného Niasseho s pomocí pravé konstrukce.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Shevchenko

Může mi někdo vysvětlit proč to proboha trochu nezatraktivní? Když nemůže hrát vítěz ligy proti vítězovi poháru, tak by měl hrát vítěz ligy proti vítězovi ligového poháru nebo aspoň proti druhému týmu ligy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele