Reportáž

Tormena (© AFP)

Koronavirem zasažená Benfica nepřekvapila Bragu a finále si nezahraje

Benfica se houževnatě prala s Bragou a s aktuální rozsáhlou epidemií koronaviru se vypořádala se ctí, ovšem do finále Ligového poháru nakonec nepostoupila. Ke konci prvního poločasu sice dohnala ztrátu, ovšem domácí vsítili rozdílovou trefu po necelé hodině hry a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. SC tak postoupilo do sobotního finále a v něm se popere o cennou trofej s vedoucím týmem portugalské ligy Sportingem.

Hosté měli před tímto utkáním hned sedmnáct hráčů pozitivních na nemoc Covid-19 a nastoupili tedy v poněkud provizorní sestavě. Úvod zápasu toho příliš zajímavého nenabídl, teprve přesně v polovině prvního poločasu se zjevil v nadějné pozici Španěl Abel Ruiz a napoprvé byl zablokován, napodruhé zkrotil míč ve svých rukavicích brankář Helton Leite. Stejný hráč přeci jen otevřel gólový účet tohoto středečního utkání ve 28. minutě.

Po odvráceném rohovém kopu odcentroval z levého křídla Ricardo Horta a našel právě hlavu Ruize, jenž lehce lízl balón a usměrnil ho přímo k pravé konstrukci, od které nakonec zapadl do sítě. Braga chtěla navýšit svůj náskok zhruba pět minut před přestávkou, jenomže Brazilec Fransérgio hlavičkoval z bezprostřední blízkosti těsně vedle. Záhy mohl vyrovnat na opačné straně uruguayský kanonýr Núñez, ale svým projektilem orazítkoval levou tyč.

Po následném rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Seferović a s parádním reflexivním zákrokem se musel vytáhnout gólman Matheus. V poslední minutě prvního poločasu si nedal pozor ve vlastní šestnáctce David Carmo a srazil k zemi Núñeze, na penaltový puntík si postavil balón tradiční exekutor Pizzi a s přehledem se trefil do levého spodního růžku. Ten dokonce mohl krátce po změně stran otočit vývoj, ale jeho ránu z dvaadvaceti metrů famózně odvrátil na roh Leite.

V 58. minutě hlavičkoval Fransérgio zblízka do břevna, nicméně po další akci našel Horta zapomenutého Tormenu a ten uklidil hlavou míč k přední tyči mimo dosah marně se natahujícího Leiteho. SC potřetí rozvlnilo síť asi pětadvacet minut před koncem, přesná trefa Fransérgia však neplatila kvůli těsnému ofsajdu. V samém závěru ještě hostující strážce vyškrábl do bezpečí nepříjemný pokus střídajícího Paulinha a pak se už nic zásadního nestalo.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele