semifinále - 1. zápasy
11.02.2021 21:15 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Estoril další překvapení nepřipravil, Benfica je finále Tacy de Portugal blíže

Tři prvoligové týmy za sebou nechal druholigový Estoril v letošním ročníku Portugalského poháru. Po skalpech Boavisty, Ria Ave a Marítima však tentokráte nevyzrál na favorizovanou Benficu, která je postupu do finále daleko blíže. Do domácí odvety, jež je naplánovaná na začátek března, si odnesla dvougólový náskok, poněvadž lépe zvládla hlavně druhý poločas.

Lisabonští Orli neprožívali v uplynulých týdnech zrovna povedené období, teprve před pár dny utnuli svou ligovou sérii čtyř zápasů bez vítězství po tříbodovém zisku nad Famalicaem, ani v tomto případě přitom nezaváhali. Je ovšem pravda, že ještě před přestávkou byl stav nerozhodný. Svěřenci trenéra Jorgeho Jesuse rozhodně neměli v Cascaisu jednoduchou práci.

Hosté si vytvořili první větší příležitost tohoto měření sil, to když ve středu pole podnikl odvážné sólo Rafa Silva, vnikl až do šestnáctky, tlačil míč ke vzdálenější tyčce, avšak ten nakonec skončil v zámezí. Jen o pár chvil později se Rafa Silva objevil v ještě lepší pozici, sám před gólmanem Thiagem ale selhal v koncovce a oblouček nasměroval pouze do břevna.

Estoril naopak ve 23. minutě gólově udeřil ze své první vytvořené šance. Joaozinho z levé strany přetáhl centr na zadní tyčku, tam si balón zpracoval na prsa Murilo, předal ho volnému Andrému Vidigalovi, a ten z blízkosti pohotově zacílil do prázdné brány. Benfica každopádně do obrátky dokázala ještě zareagovat. Především v závěru půle na soupeře pořádně zatlačila.

Nejprve z dálky napřáhl Pizzi, jeho pokus ovšem o kousek přeletěl kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi. Následně se po centru Dioga Goncalvese vytasil s perfektním zákrokem Thiago vůči hlavičce Núňeze. Uruguayský forvard nicméně ve finále nemusel nijak dlouho smutnit, do brankové sítě totiž doklepl merunu pohotově poté, co mu jí sklepl hlavou Gabriel.

Hosté byli ve druhé pětačtyřicetiminutovce přece lepším týmem a k prvenství dokráčeli asi zaslouženě. Do vedení je poslal v 68. minutě Seferovic, který zamířil z pokutového území levačkou nekompromisně k tyčce. A výhru As Águias pojistil ještě v 77. minutě svou druhou trefou v zápase Núňez, jenž využil přihrávku zprava od Taarabta po rychle založeném brejku.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele