čtvrtfinále
29.01.2021 20:45 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Santa Clara moc odporu nekladla, semifinále Tacy de Portugal si očekávaně zahraje Braga

V pořadí třetí čtvrtfinálový mač Portugalského poháru nenabídl žádnou senzaci. Byť Santa Clara svého soupeře v posledních dvou ligových případech nečekaně porazila, nyní jednoduše tahala za kratší konec. Braga byla v tomto měření sil lepším, nebezpečnějším a aktivnějším týmem a nakonec si toužebný a kýžený postup mezi nejlepší čtyřku právem vysloužila.

Os Arcebispos se v první třetině tohoto duelu vlastně hlavně rozehřívali do optimální teploty a ve 25. minutě se ujali asi zaslouženého vedení. Abela Ruize ve vlastní šestnáctce bránil nedůrazně a až příliš v rukavičkách Joao Afonso, následná přihrávka směřovala na do druhé vlny připlouvajícímu Ricardovi Hortovi, jenž poté hravě překonal brankáře Andrého Ferreiru.

Santa Clara se během první pětačtyřicetiminutovky vůči favoritovi tohoto souboje v útoku vážně velmi těžce prosazovala, budiž příkladem slaboučký pokus ze 38. minuty, který vyslal ze střední vzdálenosti Jean Patric pouze do rukavic gólmana Matheuse. V závěru první půle navíc bylo výběru trenéra Daniela Ramose ještě více úzko, inkasoval totiž podruhé v utkání.

Galeno podnikl výpad po levé straně, vnikl do pokutového území, počkal, až mu do něj naběhne Abel Ruiz, jemuž poté nedělalo problém přelstít Andrého Ferreiru. Domácí se pokoušeli po obrátce pořád navyšovat svůj náskok, jenže třeba Ricardo Esgaio svou tutovku v 51. minutě trestuhodně neproměnil a v 56. minutě ten samý hráč trefil z otočky jen tyčku.

V 61. minutě se znovu ozval Abel Ruiz, jeho hlavičku ale na poslední chvíli vytěsnil pryč André Ferreira. Až pak se začali svěřenci kouče Carlose Carvalhala přece více soustředit na bránění pohotového náskoku, hosté přitom stačili v samém závěru už jen snížit konečný stav, to když po solidní kombinaci a finální přihrávce Mority propálil Matheuse snadno Cryzan.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele