semifinále - odvety
20.04.2022 21:15 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Tondela po odvetné remíze s Marfou postoupila poprvé ve své historii do finále Taça de Portugal

Tondela se v letošním ročníku portugalské nejvyšší soutěže pouze zachraňuje, ovšem v národním poháru pokračuje ve svém senzačním tažení a nyní si vůbec poprvé ve své předlouhé historii zahraje finále národního poháru. Po úvodní domácí výhře 3:0 totiž na půdě druholigového vyzyvatele uhrála nerozhodný výsledek 1:1 a ten jí k postupu bohatě stačil. Domácí outsider přitom nepředvedl špatný výkon a dvojzápas rozhodně mohl zdramatizovat.

Úvodní desetiminutovka nic zajímavého nepřinesla, ovšem poté se postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti Salvador Agra a mířil pod břevno, nicméně vynikající zákrok jednoruč předvedl gólman Miguel Santos a balón odvrátil na rohový kop. Zhruba deset minut před výměnou stran se strážce Marfy vytáhl podruhé, tentokráte totiž brilantně zlikvidoval dělovku zblízka v podání Dadashova.

Domácí výběr z ničeho nic udeřil v poslední minutě úvodního dějství. Po rohovém kopu Canna z levé strany si udělal dostatek prostoru k hlavičce Pedro Pacheco a s pomocí země uklidil míč přímo do pravé šibenice. Svěřenci trenéra Ricarda Sousy si dokonce mohli vytvořit dvoubrankový náskok okamžitě po přestávce, jelikož zahrávali penaltu po nedovoleném zákroku Ricarda Alvese na Inácia Miguela.

Jenomže nabídnutou příležitostí pohrdl brazilský forvard Pedro Lucas, který sice razantně mířil do pravého spodního růžku, ale gólman Niasse přečetl jeho úmysl a balón famózně odvrátil do strany. Marfa i přes toto zaváhání tlačila, avšak až do závěrečného hvizdu neskórovala. Naopak v 89. minutě přišla i o cennou výhru, protože se prosadil nově příchozí uruguayský útočník Juan Manuel Boselli přesně umístěnou střelou k levé tyči po zpětné nahrávce jiného střídajícího hráče Javiera Avilése.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele