čtvrtfinále
13.01.2022 21:45 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Druholigová Mafra je v semifinále, v Portugalském poháru přetlačila venku Portimonense

Posledním účastníkem semifinále Taça de Portugal se stal, trochu překvapivě, druholigový výběr z Mafry. Ten dokázal uspět na hřišti Portimonense, působícího v Primeira Lize. Už do přestávky se dočkal hned dvoubrankového odstupu od svého protivníka, vítězství o dva góly přitom slavil i na samém konci. Zkušenější domácí mimochodem čelili hned dvěma penaltám.

Lepší start do utkání si hosté snad ani nemohli přát. Už ve 4. minutě ukázal Rodrigo Martins, jak rychlé nohy má, pláchl svým protihráčům prakticky přes dvě třetiny hřiště, naběhl si za vápno a odtud zacílil tvrdě k tyčce. Záhy mohl srovnávat stav Nakadžima, levačkou se snažil překonat gólmana Renana na bližší tyči, jeho pokus ale narazil jen do brankové konstrukce.

V 16. minutě naopak domácí nezachytili další podnikání svého soupeře, a to Pedra Aparícia, jehož ve vlastní šestnáctce přistrčil bránící Pedrao, a sudí Hélder Malheiro nařídil pokutový kop ve prospěch Mafry. Exekutor Gui Ferreira se v koncovce nezmýlil a zkušeně zamířil do protipohybu brankáře Niazmanda. Klubu z Portimaa se zdařilo zareagovat až ve 31. minutě.

Ve 24. minutě ještě své sólo nevyužil Aylton Boa Morte, jenž z blízkosti nepřelstil pozorného Renana, o pár okamžiků později už však skóroval Nakadžima, jehož pokus zpoza pokutového území po přihrávce zprava od Carlinhose doputoval do spodního rohu hostující brány. Jenže radost Portimonense nevydržela moc dlouho, ve 36. minutě opětovně udeřila gólově Mafra.

Pedra Lucase si nehlídali ani vracející se Willyan, ani Moufi, hostující forvard si tedy našel přesně mezi nimi svůj volný prostor a bez větších potíží hlavou využil pas zprava od Tomáse Domingose. Zkraje druhého dějství mohl zřejmě definitivně určit postupový směr pro tým ze druhé nejvyšší soutěže Gui Ferreira, jeho chytré a umné zakončení ovšem polapil Niazmand.

Rozhodující okamžik utkání přišel na řadu v 71. minutě, Bura zařizoval čtvrtý přesný zásah celku z lisabonského předměstí, poněvadž zdárně proměnil pokutový kop, nařízený za faul Willyana ve vápně na Pedra Aparíciu. Domácí pak v nastavení stačili pouze mírnit následky finální prohry, skórující Aylton Boa Morte si sběhl na zadní tyči na pobídku Filipeho Relvase.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele