19. kolo
09.12.2012 10:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Těrek Groznyj - Dinamo Moskva 1:2

Dinamo porazilo Těrek a dostalo se už na dohled pohárovým příčkám. Domácí však prozatímně zůstávají na pohárových místech, protože ani konkurentům, kteří by je mohli ohrožovat, se příliš nevedlo.

A zápas nám začal opravdu ve velkém tempu, už ve třetí minutě si Hodzjur dal sprint daleko za vápno, protože jinak by na něj šel sám Jantscher. V dalším postupu mu zabránil krásným skluzem. O tři minuty později se vytáhl i na druhé straně Berezovskij, který vyrazil z pod břevna Lebeděnkovu hlavičku. Následně brankáře hostů prověřil i Jatčenko. Další útok jsme viděli opět před Hodzjuerm, jehož reflex prověřil hlavičkou Fernandes. Neuběhla ani čtvrthodina od úvodního hvizdu a skóre se konečně měnilo poprvé. Po rohu se Noboova hlavička dostala k volnému Kurányimu a probuzený kanonýr zavěsil - 0:1! Těrek dále bušil do obrany hostů, jenže za ní stál nepřekonatelný Berezovskij. Arménský veterán doháněl hráče čečenského celku doslova k šílenství. Lebeděnko, Rybus, Georgijev, všichni tito měli dobré příležitosti, jenže brankář hostů byl vždy připraven. Na Hodzjurovi zase ztroskotal Kokorin. Dinamo dále útočilo zejména z protiútoků, zatímco domácí byli aktivnější. Do konce první půle vynikali už jen oba dva gólmani, a tak poločas skončil vedením modrobílých.

Do druhé periody vstoupili opět lépe hráči domácího mužstva a Lebeděnko hned ze startu mohl vyzkoušet Berezovského, ale míč k němu neprošel. Těrek byl daleko aktivnější než Dinamo, které hrálo v sevřeném bloku, jenže Čečenci nemohli najít žádnou skulinu v obraně domácích. Dost tomu dopomáhalo i to, že hráči v bílém byli v rozvíjení akcí velmi statičtí, a tak pro hosty bylo velice jednoduché rozbíjet potenciální útoky. Takto vznikl i vyrovnávací gól. Dinamo velmi dobře bránilo a Těrek se až na poněkolikáté dostal k centru, který hned znamenal vyrovnání. Aílton si na Kudrjašovovu nabídku ideálně vyskočil a zavěsil. Gólu dost pomohlo i relativně špatné postavení Berezovského - 1:1! Následně mohl na stranu Těreku zápas zvrátit Maurício, jenže jeho střela rozvlnila síť jen zvnějšku.

Nedáš-dostaneš, jen minutu po Mauríciově šanci si postavil míč k rohovému praporku Jantscher. Po jeho exekuci míč dopadl do míst, kde čekal Kurányi a německý útočník poslal míč podruhé za Hodzjurova záda. Tento gól zcela odrovnal Těrek, který se už k žádnému většímu odporu nezmohl. Naopak Dinamo jakoby dostalo křídla a snažilo se náskok zvýšit. Utnout tuto snahu mohl v 80. minutě Mitrišev, leč nepovedlo se a vzhledem k tomu, že o pět minut později nedokončil svůj hattrick ani Kurányi, tak utkání skončilo 2:1 ve prospěch Dinama.

Autor: Jakub Križan / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Veselac

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele