základní část, 15. kolo
01.12.2007 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Kilmarnock FC 2:0

Glasgow Rangers si v dnešním utkání došli k vítězství 2:0 nad soupeřem z Kilmarnocku a dál se ženou za prvním místem Celticu. V prvním poločase zajistil svému týmu vedení Darcheville, v druhé půli pak pečetil vítězství Rangers Whittaker.

V sestavě domácích se od začátku objevili dva bývalí útočníci Kilmarnocku Kris Boyd a Steven Naismith, kteří nahradili Hemdaniho a Beasleyho. Na postu levého obránce vyběhl do zápasu Whittaker místo Papace. Nejaktivnějším hráčem byl zpočátku zápasu Darcheville, útočník Rangers. Hned první šance tohoto hráče mohla skončit gólem, Murray ale stačil míč dostat do bezpečí. O chvíli později po rohovém kopu Fergusona, střílel těsně nad bránu Lee McCulloch. Vedoucí gól Rangers zařídil dobře hrající Darcheville. Po dlouhém výkopu gólmana Rangers McGregora posunul Boyd míč Darchevillovi a francouzský útočník se v zakončení nemýlil. Další šance Boyda a Naismithe skončili jen vedle brány gólmana Combeho.

Velkou smůlu na zranění měli Rangers i v tomto zápase. Autor gólu Darcheville odkulhal se zraněnou patou do kabin, místo něj naskočil do zápasu Charlie Adam. Manažer Rangers Walter Smith má tak další starost se zraněným hráčem. Na marodce už jsou Nacho Novo a DaMarcus Beasley, nyní se k nim připojil další ofenzivní tahoun. Poslední velkou šanci prvního poločasu měl znovu hráč domácích. Kris Boyd ale druhý gól Rangers nepřidal.

Rangers vkročili do druhé půle znovu velmi aktivně a v 55. minutě padl druhý gól zápasu. Od Naismithe se míč dostal k levému obránci Rangers Whittakerovi, který střelou do horního rohu brány nedal Combemu žádnou šanci. Domácí se dál tlačili do šancí, Naismith ale přízemní střelou mířil vedle. Zvýšit vedení mohl o chvíli později Boyd, čárový rozhodčí ale ukázal ofsajd. V další šanci se ocitl Naismith, v pokutovém území ho následně fauloval Murray, rozhodčí ale na pokutový kop neukázal. Fanoušci Rangers byli vzteky bez sebe, když ten samý hráč znovu fauloval, tentokrát to odnesl Adam. Rozhodčí ale námitky hráčů Rangers ignoroval. Rangers si i tak pohodlně došli pro jasné vítězství 2:0 a dál tak můžou útočit na vedoucí Celtic.

Autor: Vít Sedlák / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jezdci z Ibrox Parku potřebují vyhrát jako sůl !!! A taky se tak stane. Tip 3:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele