základní část, 13. kolo
11.11.2008 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 2:0

Branky těsně před koncem utkání v podání Andrew Considina a Sone Aluka zajistily Aberdeenu vítězství 2:0 nad St.Mirren a poprvé v sezoně se tento klub propracoval mezi elitní šestku.

Začátek zápasu trochu narušila dopravní nehoda, která zároveň způsobila nemalé komplikace fanouškům mířícím na stadion, a tak utkání začalo s malým zpožděním. První příležitost si vypracovali hosté. Centr Murraye však prodloužil Billy Mehmet pouze do připravených rukavic brankáře Langfielda.

Domácí si první velkou příležitost vypracovali v 19. minutě. Brankář Howard podběhl rohový kop Mulgrewa, ale Severinovi ani Zanderu Diamondovi se prostřelit obrannou hráz zastupující už překonaného gólmana nepovedlo. St.Mirrenu bylo opět horko o deset minut později. Tentokrát se do role spasitele pasoval obránce Cuthbert, když skvělým zákrokem zamezil ve skórování Darrenu Mackiemu.

Několik minut poté se dokonce dožadovali hráči St.Mirrenu odpískání penalty, když se ve vápně ocitl na zemi po kontaktu s Fosterem Dorman, ale píšťalka sudího zůstala správně němá. Ke konci poločasu zahrozil ještě nebezpečným přímým kopem Lee Miller, ale výtečně zasáhl gólman Howard.

Po přestávce se obě strany dopředu příliš nehnaly a naopak jako by čekaly na soupeřovu chybu. Blíže ke vstřelení prvního gólu tak měli hosté. Hamilton našel pěkným pasem Mehmeta, ale irský reprezentant do dvaceti let byl na poslední chvíli zastaven skvělým obranným zákrokem v podání Diamonda.

Aberdeen se snažil oživit hru ofenzivními střídáními, čímž však zároveň otvíral svá zadní vrátka. Ještě jednou předvedli fotbalisté St.Mirrenu, jak se hraje má správně hrát na brejky. Na zrodu akce stál Dorman, který uvolnil po pravé straně nabíhajícího Considina, jenž vzápětí přesně odcentroval přímo na Mehmetovu hlavu, ale opět se vyznamenal pohotový Langfield.

Na první branku si tak museli diváci počkat až do 80. minuty. Přímý kop Mulgrewa sice ještě brankář Howard s námahou vytěsnil, míče se však zmocnil Kerr, který okamžitě předložil Considinimu a ten s bez větších problémů uklidil míč do hostující sítě. Definitivně rozhodnuto mohlo být pár vteřin poté, avšak pokud Maguire přesný nebyl. V samotném závěru St.Mirren vsadil vše na jednu kartu, což vedlo k otevření prostoru pro rychlé domácí útočníky a jeden takový výlet do soupeřovy obrany zakončil pěknou střelou do šibenice Aluko a stanovil konečný výsledek utkání na 2:0 pro Aberdeen.

Autor: Radek Barkman

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele