základní část, 29. kolo
14.03.2009 13:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:0

V pořadí čtvrtém letošním edinburghském derby zvítězil na Easter Road domácí Hibernian těsně 1:0. Jedinou branku vstřelil po čtvrthodině hry Steven Fletcher.

Jako první se pod tlak dostala defenziva Hibs, když po centru Andrewa Drivera mířil na první tyči těsně vedle Michael Stewart. O chvíli později ale domácí celek odpověděl, když Derek Riordan trefil nádhernou střelou z 25 metrů spojnici tyče a břevna.

Hibernian se ujal vedení ve čtrnácté minutě. Alan O'Brien odcentroval na nabíhajícího Stevena Fletchera, který hlavičkou propasíroval balon za záda brankáře Heart of Midlothian Balogha.

O pár minut později měli Hearts skvělou příležitost ke srovnání skóre, když si na pas Bamby naběhl Christian Nade, ve vyložené šanci ale gólmana Grzegorze Szamotulskiho nepřekonal.

Když běžela poslední minuta nastavení prvního dějství, odehrál se v pokutovém území hostí zajímavý okamžik utkání, když byl po faulu na pronikajícího Fletchera vyloučen brankář Balogh, zákrok se však odehrál mimo pokutové území, tudíž penalta nenásledovala. Místo Balogha se do brány postavil Jamie MacDonald.

Aby toho nebylo málo, než se oba celky rozešli do kabin, vytáhl rozhodčí ze své kapsičky další červený kartonek, který byl adresován obránci Bambovi za nepřiměřené diskutování s rozhodčím.

Ve druhé půli se snažil Hibernian svůj náskok zdvojnásobit, když se po jednom z mnoha centrů, které směřovaly do velkého vápna Hearts, dostal do zakončení Fletcher, gólman MacDonald byl ale pozorný a pokus skotského útočníka zneškodnil.

Poslední minuty patřily hostujícímu týmu, který se hnal za vyrovnávací brankou, do velké šance se dostal Nade, když hlavičkoval nad bránu. Na víc se ale hosté nezmohli, Hibernian tak vyválčil velmi cenné tři body.

Hibs tímto výsledkem stáhli náskok na příčky zaručující pohárovou Evropu, Hearts si i přes ztrátu stále hlídají třetí pozici skotské ligy.

Autor: Petr Páral / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele