základní část, 5. kolo
13.09.2008 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Rangers FC - Kilmarnock FC 2:1

Rangers pořádně zahráli na nervy svých fanoušků, když o poločase utkání s druhým Kilmarnockem prohrávali, ale zápas nakonec díky kanonýru Boydovi otočili a vítězstvím se udrželi v čele tabulky.

Trenér domácích Walter Smith se před utkáním vyjádřil, že má strach z toho, jak se povede jeho svěřencům po reprezentační přestávce a obavy se ukázaly být opodstatněné, neboť odvážní hosté otevřeli skóre už v 9. minutě zásluhou Frazera Wrighta, který se po McGregorově chybě dostal ke střele, z blízkosti se nemýlil a doslova šokoval celé Rangers.

Domácí mohl vrátit do zápasu Beasley, jenomže ten dlouho zpracovával míč, a tak se k němu stačil vrátit Fowler, který mu zabránil ve střele na hostující svatyni. Do další slibné šance se zapojil domácí útočník Miller, který vyslal krásnou přihrávku na "zabijáka" Boyda, jenž poté postupoval sám na brankáře Klimarnocku Comba, ovšem ten vytáhl skvělý zákrok a nebezpečnou střelu nohou vyrazil.

Poté přišla 58. minuta a úspěšně proměněný pokutový kop, který byl nařízen po faulu na španělského forvarda Nova. Mezi střelce se tak poprvé v tomto zápase zapsal již zmíněný Boyd. Jeho další zásah na sebe nenechal dlouho čekat. V 62. minutě po chybě hostujícího Davise rozvlnil domácí kanonýr síť podruhé, tentokráte s přispěním lehké teče jednoho z hostujících a během chvilky tak otočil skóre.

Rangers poté mohli ještě navýšit své vedení, ovšem při střele Charlieho Adama se opět vyznamenal gólman Combe. Strážce tří tyčí v zápětí zlikvidoval ještě jednu tutovku, a to když proti němu postupoval osamocený Novo.

Zazdění těchto obrovských šancí mohlo přijít domácí ještě hodně draho, neboť byl v závěru vyloučen za druhou žlutou kartu Papac, ovšem Klimarnock už svou převahu jednoho hráče nedokázal využít.

Autor: Filip Horký / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele