základní část, 11. kolo
07.11.2009 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 0:0

První letošní derby mezi Heart of Midlothian a Hibernianem muselo diváky zklamat, po celý zápas se hrál nezáživný fotbal a přestože měli převahu domácí, nikoho nepřekvapil bezbrankový výsledek.

Hearts jsou letos ve velice špatné formě a zlepšení výkonů neukázali ani v derby s Hibs, kteří ale evropské ambice také svými dlouhými nákopy před bránu nepotvrdili. Hibs v utkání postrádali stopera Sola Bambu a hned v prvních minutách hry měli problém uhlídat hlavičkujícího Nadého, jehož pokus byl vyražen. Typicky rychlý úvod zápasu brzy vystřídala opatrná hra, častěji však měli stále míč na kopačkách domácí.

Po 19 minutách hry dostal míč kapitán Hearts Michael Stewart, jeho střela z okraje pokutového území ale do brány nezamířila. Další vysoký míč ohrožoval nejistou obranu Hibs o chvíli později, Blackova střela však byla tečována mimo bránu. Hibs nabídli v prvním poločase málo, za zmínku snad stojí jen střela Stokese, se kterou ale neměl gólman Balogh větší problémy.

Druhý poločas začal zajímavým sólem Andrewa Drivera ze středové čáry k pokutovému území Hibs, závěrečná střela ale Stacka neohrozila. Nish a Hogg svoje hlavičky nezvládli, stejně jako na druhé straně Black, jenž se o chvíli později neúspěšně pokusil překvapit Stacka z dálky. Fanoušky Hibs zvedla ze sedadel až střela Nishe, kterou ale Balogh famózně vyrazil. Brankář domácích měl práci i o pár minut později, kdy ho testoval Riordan. Na konci utkání už týmy zkoušely jen dlouhé nákopy, ze kterých však gól nepadl.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele