základní část, 29. kolo
20.03.2010 13:15 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 2:1

Ve třetím letošním edinburghském derby byl úspěšnější domácí Heart of Midlothian, který porazil Hibernian 2:1. Domácí dostali do brzkého vedení Driver a Glen, za hosty ve druhé půli pouze snižoval Riordan.

Už v prvních minutách hry ohrozil bránu Hibs Kingston, mířil ale mimo, v 18. minutě však ze hřiště odkulhal Kucharski a nahradil ho Santana. A právě španělský fotbalista měl velký podíl na vedoucím gólu, když poslal míč do pokutového území a nastřelil tyč. Brankář Stack zaváhal, míč se po odrazu dostal k Driverovi a ten ho pouze uklidil do sítě.

Hned poté musel ze hřiště odejít další hráč Hearts, Ian Black, který měl krvavé zranění na hlavě a nahradil ho Ryan Stevenson. Domácí se však rychle dostali do dvougólového vedení, Driverův roh prodloužil Jonsson a na Glenovu hlavičku byl Stack krátký. Slabá obrana Hibs byla hodně prostupná, domácí se však třetího gólu do konce poločasu nedočkali.

Také ve druhé půli měli Hearts navrch, Obua ale střílel těsně nad bránu. Tentýž hráč nedlouho poté připravil gólovou šanci pro Santanu, který ale přestřelil. Vytáhl se i gólman Stack, který dokázal vyrazit hlavičku Glena, po volném kopu Kingstona. Hibs se příliš nedařilo, ojedinělou střelu Riordana zablokoval Stevenson. O to větší překvapení bylo, že se Hibs podařilo snížit, Wotherspoonův centr beky Hearts zaskočil, míč se dostal až k Riordanovi, který s pomocí tyče prostřelil Balogha. Wotherspoon mohl dokonce srovnat, jeho střelu však Balogh vyrazil a zápas skončil 2:1 pro Hearts.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele