o titul, 36. kolo
01.05.2010 13:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:2

Hibernian i ve sledovaném derby proti městskému rivalovi Heart of Midlothian dokázal, že ho konec sezóny nezastihl v optimální herní pohodě. Přestože domácí vedli díky přísné penaltě Stokese, Hearts dokázali góly Susa Santany a Obuy ukořistit vítězství 2:1.

Utkání bylo pro oba kluby důležité, čtvrtá ligová příčka totiž pošle tým do Evropské ligy, zatímco tým pátý bude muset čekat na výsledek finále Skotského poháru. Hearts měli v utkání první střelu na bránu, pokus Templetona však dokázal Smith vyrazit na roh. Na druhé straně se ukázal i Smithův kolega MacDonald, který po přihrávce Nishe musel zasahovat proti dobře mířené střele Riordana. Nebezpečný byl také volný kop Kingstona, který tečoval Obua. Hostům naopak způsobil velké problémy Millerův centr, Hanlon však míč do brány nenamířil.

Utkání pokračovalo dalekonosnou ranou Kingstona, která však do brány nezapadla a s centrem Templetona neměli Hibs větší problémy. To zajímavější příležitost byla k vidění na druhé straně, Nish totiž znovu vypracoval šanci, tentokrát pro Rankina, jehož střelu zastavil až MacDonald. První poločas skončil bez branek, ty totiž začaly padat až deset minut po přestávce. Rankin se dostal až do pokutového území Hearts, kde ho podle rozhodčího fauloval Zaliukas. Sudí odpískal pokutový kop, opakované záběry však ukázaly minimální kontakt mezi oběma aktéry.

Stokes si s přísným pokutovým kopem poradil a poslal Hibs do vedení 1:0. Hosté museli reagovat a postupně ze hřiště odešli Stevenson a Glen, které nahradili Suso Santana a Elliot. Střídání se vydařila a oba náhradníci měli podíl na vyrovnávacím gólu. Elliot totiž přihrál Obuovi, jehož hlavička způsobila domácí obraně velké potíže, Smith byl venku z brány a Suso poslal míč do odkryté sítě, 1:1. Obrat byl dokonán minutu před koncem základní hrací doby, když Smith neudržel Templetonův centr a Obua jen dorazil míč do brány, 1:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele