základní část, 17. kolo
12.01.2010 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 1:0

Fotbalisté Aberdeenu se prostě nepoučí a i když to mnohdy vypadá, že stoupají vzhůru, tak proti relativně slabšímu celku nezískají ani bod. A to je bohužel i případ úterní dohrávky v St.Mirrenu. Povzbuzeni díky výhře v Dundee byli favoritem, tentokráte však s jejich typickým obranářským stylem neuspěli a naopak nezachytili jednu standardku. Proto v tabulce zůstávají šestí pouze o bod před St.Mirrenem, který je sedmý před Motherellem.

Na velmi těžkém terénu opravdu nebyl k vidění nijak pohledný fotbal a spíše se urputně bojovalo, což popravdě více sedělo domácímu výběru. Ve vyrovnaném průběhu rozhodla podle očekávání jediná branka, kterou outsider vsítil čtvrthodiny před koncem. Nicméně St.Mirren měl trochu štěstí, kromě úvodního náporu měl soupeř jasnou územní převahu a několik skvělých zákroků musel vytáhnout gólman Paul Gallacher, zazvonila dokonce i konstrukce branky.

Hned na začátku to dobře zkusil Dorman, první jistý zákrok musel předvést Langfield. Výbornou hlavičku po předchozím zahrávaném přímém volném kopu vyšvihl Billy Mehmet, jenže Dormanovi chyběla razance. O několik vteřin později se musel na druhé straně vytáhnout také Paul Gallacher, když kolem tyče vytěsnil pokus Peter Pawletta asi z deseti metrů. Z dalekonosným pokusem se vytasil o moment později též Fraser Fyvie, stejně jako zbrklá rána Richard Fostera však prostor mezi třemi tyčemi nenašly.

Hosté hrozili především z přímých volných kopů, jenže Gallacher Mulgrewovu možnost z 18 metrů zlikvidoval, následně brilantně zastavil třicetimetrové sólo Paul Marshalla. St.Mirren zahrozil v úvodním dějství pouze pokusem Stephena McGinna, avšak bližší tyč odolala a balón ji o milimetry nakonec minul. Aberdeen propásl největší možnost v druhé půli, kdy volný kop Charlieho Mulgrewa pouze orazítkoval tyčku.

A hned na to museli hosté schovat tváře do dlaní. Nevýrazný domácí výběr totiž rozhodl díky bekovi Chrisu Innesovi, ke kterému se odrazil balón po rohovém kopu Dormana a šťastný autor ho poslal z hranice vápna z voleje za bezmocného Langfielda. Aberdeen se naprosto vyčerpán na velmi špatném trávníku už k většímu náporu nezmohl a branku výrazně neohrozil, o vyrovnaní už nemohla být ani řeč. Jeho nevyrovnané výkony v letošní sezóně tak neustále pokračují.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele