o udržení, 37. kolo
10.05.2011 20:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 0:1

Tak přeci jen už je o sestupujícím do druhé ligy rozhodnuto a zbývající kolo se už bude pouze dohrávat. Fotbalistům St. Mirrenu by sice stačil na Pittodrie Stadium vzhledem k prohře Hamiltonu i bod. Ovšem díky výhře nad Dons ještě mohou zabojovat o konečné desáté místo, na kterém je právě Aberdeen. Hosté tak odrazili útok houževnatého soupeře a před víkendovým střetnutím mohou mít klid, domácí pokračují v nevyrovnaných výkonech.

Díky této prohře ztratili možnost dostat se na osmou pozici, a pokud Hibernian ve středeční dohrávce uhrají alespoň bod, tak už jim nezbude nic jiného než souboj na dálku o desátou pozici. Utkání bylo vyrovnané v průběhu celého zápasu a o osudu rozhodla jediná trefa, kterou vsítil v polovině druhého dějství Gareth Wardlaw. Oba celky si v průběhu celého klání příliš šancí nevypracovaly a zápasu by rozhodně slušela bezbranková remíza.

Do první akce se dostal hostující Lee Mair, který v Aberdeenu dlouhou dobu působil. Po přímém volném kopu Jureho Travnera však hlavičkoval o nějaký ten metr mimo. Domácí se podlé ozvali až ve 28. minutě, kdy se po rohovém kopu hostujícího Johna-Paula Pottera zmocnil balón Steven Smith a zahrozil z protiútoku. Avšak následná nebezpečná střela Roba Milsona byla perfektně zablokována na poslední chvíli obráncem Saints Darrenem McGregorem.

Závěrečná desetiminutovka přeci jen patřila Dons. Nejprve v 36. minutě zkusil štěstí z velké dálky Michael Paton, jenže branku o pár decimetrů přestřelil. V úplném závěru se prosadil mezi dvěma obránci Ryan Jack a zkusil povedenou ránu k tyči, s včasným skluzem ale nakonec přispěchal Steven Thomson. I do druhého dějství vstoupil lépe Aberdeen, po centrech Chrise Maguireho však selhali při zakončení Jack i Paton.

A proto přišel v 65. minutě trest v podobě vedoucí trefy pro hostující celek. Po rohovém kopu Paula McGowana přistrčil elegantně patičkou McGregor na Wardlawa a ten dokázal zamířit přímo pod tělo bezmocného brankáře Jamie Langfielda. Domácí se ve zbývajícím průběhu marně pokoušeli dobývat branku Saints a musejí tak zkousnout hořkou prohru. Na závěr sezóny zavítají na Easter Road, kde narazí na Hibernian, St. Mirren se utká doma se St. Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele