o udržení, 34. kolo
25.04.2011 17:15 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Aberdeen FC 1:1

Fotbalisté Hamiltonu dokázali vydolovat s konkurenčním Aberdeenem bod, v konečném účtování to je však čtyři kola před koncem málo. Accies totiž v tuto chvíli ztrácejí devět bodů na záchranu a to se bude vskutku stahovat obtížně. Odmítli tak snížení náskoku jedenáctého St. Mirrenu na sedm bodů.

Hamilton se v poslední době zlepšil a vybojoval ze dvou kol překvapivě čtyři body, jenže stále je ztráta na ostatní protivníky velká. Aberdeen zůstává desátý s dvoubodovým mankem na deváté St. Johnstone a vzhledem k formě ostatních soupeřů asi na vyšší umístění už myslet nemůže. První poločas byl od obou soupeřů velmi opatrný a ani jeden výběr nechtěl inkasovat. Když už vsítili domácí branku, tak Dons zachránil Nick Blackman.

Ten, co držel nad vodou celou zimu Motherwell, se prosazuje také na Pittodrie Stadium a v příští sezóně by mohl odejít vskutku do velkého celku. Nicméně utkání se mohlo také odvíjet zcela jinak, hosté totiž promarnili velkou možnost jí do vedení hned v úvodu druhého poločasu. V tom prvním příliš šancí k vidění nebylo. V úvodu pouze tvrdě vypálil Chris Maguire, gólman Tomáš Černý si však s jeho pokusem poradil.

Domácí byli v první části v ofenzívě naprosto bezmocní, naopak Černý musel ještě dvakrát brilantně zasahovat po půl hodině hry. Nejprve vyrazil na roh kroucený přímý volný kop Maguireho, z následného rohu fantasticky zlikvidoval hlavičku Andrew Consodineho. A Černý čaroval také po přestávce. Po faulu Garyho McDonalda na Stevena Smithe ve vápně odpískal sudí pokutový kop a k němu se postavil Maguire.

Ten sice přišel na značku pokutového puntíku sebevědomě, avšak Černý vystihl směr a prozatím uhájil čisté konto. A proto přišel na druhé straně trest v 64. minutě. Po krásné akci Nigela Hasselbainka a jeho následném centru dorážel balón za bezmocného gólmana Jamie Langfirlda forvard Dougie Imrie. Domácí se od této chvíle snažili bránit, nicméně Dons snížili přesně čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po centru Maguireho stačilo Blackmanovi přesně zamířit, Accies se už na odpověď nezmohli.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele