o udržení, 36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Hibernian FC 1:0

Hamilton si díky prvnímu domácímu vítězství v sezóně udržel šanci na udržení se v nejvyšší soutěži a vytvořil pořádný tlak na předposlední St. Mirren. O výhře St. Mirrenu nad Hibernianem rozhodl v 38. Minutě hry Nigel Hasselbaink.

Hibs vstoupili do utkání aktivně a po čtyřech minutách hry ohrozil bránu Hamiltonu Sodje, který z okraje pokutového území mířil těsně mimo tyče. Krátce na to mohl Miller poslat svůj tým do vedení, když mu skvěle přihrál Vaz Te, Miller ale velkou příležitost zmařil nepřesnou střelou. První šance Hamiltonu přišla po dvaceti minutách, kdy šel Imrie na českého gólmana Diviše, ale jeho zakončení postrádalo na síle a brankář si s ním poradil. Imrie byl blízko gólu i pět minut poté, ale jeho precizně zahraný volný kop Diviš dokázal vytěsnit.

Po půlhodině hry našel Imrieho svým centrem Chambers, ale útočník si neporadil se zpracováním a jeho střela šla přímo do Diviše. Hamilton měl i nadále převahu, ale McDonald udělal velkou chybu, když místo střely ještě hledal Buchanana. Accies se tlak nakonec vyplatil, v 38. minutě prošel Imrieho centr k Hasselbainkovi, který razantním zakončením poslal Hamilton do vedení 1:0. Pět minut poté mohl odpovědět Miller, ale jeho střela mířila příliš vysoko. Dvě minuty před koncem první půle přišel pro Colina Calderwooda šok, kdy Dickoh fauloval Hasselbainka a rozhodčí hráči udělil druhou žlutou kartu.

Oslabený Hibernian ve druhé půli málem inkasoval druhou branku, ale Diviš skvěle zasáhl proti střele Crawforda. Po úniku Vaz Teho musel zasahovat také Černý, který skočil proti míči a Vaz Te přes něj upadl. Rozhodčí však místo penalty udělil Vaz Temu žlutou kartu za filmování. Po hodině hry šel Sodje proti Černému, ale blízko byl McLaughlin, který míč dostal do bezpečí. Poté, v rozmezí několika málo minut, přišly velké šance na obou stranách.

Imrie dobře našel Hasselbainka, který přenechal míč Crawfordovi, ale jeho zakončení skončilo na tyči. Po spolupráci s Millerem se do další šance dostal Vaz Te, ale Černý nakonec zasahovat nemusel, střela šla vedle. Do pokutového území se znovu probojoval Hasselbaink, místo přihrávky lépe postavenému Crawfordovi ale šel sám a jeho střela bránu nenašla. Akce se střídaly na obou stranách a Černý musel zasahovat proti střele Vaz Teho.

Crawford mohl zdvojnásobit vedení Hamiltonu, když šel jeden na jednoho proti Divišovi, český gólman ale zasáhl nohami a znovu se ukázalo, že čeští gólmani byli hvězdami zápasu. U další příležitosti byl Imrie, který našel dobře postaveného Carringtona, jenž však bránu přestřelil. Carrington měl další šanci v 90. minutě, kdy ale jeho zakončení lapil Diviš. Gólman Hibs se znovu ukázal v nastavení a jednou rukou vyrážel střelu Crawforda.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele