o udržení, 38. kolo
14.05.2011 16:00 CET
1 : 2
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Hamilton Academical - Inverness Caledonian 1:2

Hamilton nedokázal ani v posledním kole sezóny získat cennou domácí výhru a nakonec se hranici třiceti bodů výrazněji nepřiblížil. V posledním kole letošního ročníku SPL prohráli Accies se svým sokem těsně 1:2 a jejich ztráta na předposlední St. Mirren nakonec činí sedm bodů. Hamilton tak i s českým brankářem Tomášem Černým padá o patro níže, určitě se však bude chtít už v příští sezóně dostat zpátky na výsluní.

Inverness naopak zakončilo skvělou sezónu naprosto excelentně a zisk třiapadesáti bodů je v každém případě velký úspěch. V posledních šesti kolech získali svěřenci kouče Terryho Butchera hned patnáct bodů a připsali si také skalp Celticu, který možná dokonce připravili o mistrovskou trofej. Inverness tedy skončilo na sedmém místě tabulky a před ostatními protivníky si vytvořilo úctyhodný devítibodový náskok.

O osudu zápasu se rozhodlo v úvodní čtvrthodině druhé půle. Hosté díky brance do šatny šli do jednobrankového vedení, nicméně pět minut po pauze vyrovnával tradiční střelec Simon Mensing. Jenže hosté za dalších sedm zasadili druhý rozhodující úder. I tentokráte se mezi střelce zapsal tradiční šutér Adam Rooney. Ten zaznamenal svou třináctou trefu v sezóně a stal se nejlepším střelcem klubu, navíc v SPL celkově zřejmě skončí do desátého místa.

Po poklidném úvodním dějství, kde sudí nemusel vytáhnout jedinou kartu, se hosté probudili ze zimního spánku ve 44. minutě a zápas dostal náboj. Po nádherném centru Aarona Dorana se ocitl na zadní tyči Richie Foran a hlavou zblízka otevřel skóre zápasu. Hamilton ovšem po pauze nesložil zbraně a okamžitě se dostal zpátky do hry, začínalo se od nuly. Hamilton se trefil díky své nejnebezpečnější zbrani - standardní situaci.

Po rohovém kopu totiž vyskočil nejvýše právě Mensing a hlavou asi ze šesti metrů dostal do varu většinu z příchozích dvou tisíců fanoušků - 1:1. V 57. minutě ale stanovil konečný stav zápasu produktivní Rooney. Irský forvard využil skvostného pasu Nicka Rosse a poslal zblízka jednoduše balón do sítě. Hamilton sice v závěru tlačil, na pozornou obranu soupeře již ovšem vyzrát nedokázal a výsledek proto zůstal nezměněn.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele