základní část, 1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rangers FC - Kilmarnock FC 2:1

Rangers ve svém prvním zápase v nové sezóně ukázali, že hodlají získat ligový titul i napotřetí v řadě. První krok splnili a tím bylo vítězství nad Kilmarnockem. K tomu měli domácí brzy našlápnuto gólem Millera, ve druhé půli navíc zvýšil Naismith a Kilmarnock už dokázal jen snížit na zásluhou Hamilla.

Oba týmy vstoupily do utkání i s novými posilami, za domácí hrál od úvodu James Beattie, přestože do týmu přišel teprve včera a hosté nasadili Silvu, Gordona i Daytona. Na domácích bylo od prvních minut vidět, že do sezóny hodlají vstoupit třemi body. Bell musel zasahovat proti střele Millera, který o chvíli poté hlavičkoval po centru Bougherry mimo bránu. Po přihrávce Broadfoota se dostal k další střele, ta však byla zblokována.

Z následného rohového kopu přišel úvodní gól, Broadfootova střela byla Gordonem zablokována na brankové čáře, Fowler se pokusil míč vykopnout, ten se ale od Millera odrazil přímo do brány, 1:0. Kilmarnock se pokusil o odpověď, Da Silva z rohového kopu našel Fowlera, jeho střela však byla tečována Millerem. Premiérový gól v novém dresu si mohl připsat Beattie, Bell ale skvěle zasáhl.

Zaváhání defenzivy Rangers mohl využít Invincibile, McGregor však dokázal míč dostat do bezpečí. Také druhá půle znamenala převahu domácích, Wright navíc uklouznul a Beattie se řítil sám na bránu, v zakončení však dlouho váhal, až míč dokázal vyrazit Bell. Laffertyho ránu chvíli poté tečoval Wright do brankové konstrukce.

Zvyšující se tlak Rangers nasvědčoval druhému gólu, v první příležitosti se Naismith ještě neprosadil, Bell míč dokázal chytit, nedlouho poté však Naismith využil přihrávky Millera a zvýšil vedení na 2:0. Téměř ihned však dostal Kilmarnock šanci zredukovat deficit, Papac totiž v pokutovém území fauloval Daytona a Hamill v 60. minutě z penalty snížil. Rangers do konce utkání drželi míč daleko od vlastní brány a když Whittaker netrefil bránu, skončilo utkání výsledkem 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele