o udržení, 37. kolo
10.05.2011 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Hamilton Academical 1:0

Hamilton dlouhou dobu bojoval statečně a vypadalo to, že se o záchranu bude moci poprat ještě v závěrečném kole, ovšem po prohře v McDiarmid Parku musel doufat v pomoc Aberdeenu. A ten zvítězit nad St. Mirrenem nedokázal, ba naopak si připsal prohru a rozdíl mezi Saints a Accies se tak zápas před koncem letošního ročníku SPL vyšplhal na rozdíl šesti bodů. A svěřenci Billyho Reida tak po třech letech strávených v SPL padají o patro níže.

Na půdě St. Johnstone se sice hrál vyrovnaný souboj, tentokráte ale měli větší štěstí domácí. Díky cenným třem bodům si vypracovali rozhodující náskok na osmé pozici a už o ní prakticky na devadesát procent nemohou přijít. A pokud Hibs nad Inverness ve středeční dohrávce nevyhrají, tak jim tato příčka bude patřit se stoprocentní jistotou. Jedinou trefu utkání vsítil už po půl necelé hodině hry Liam Craig z pokutového kopu.

Při zákroku šel navíc předčasně do sprch Mark McLaughlin a hosté hodinu v početní nevýhodě nedokázali s nepříznivým stavem udělat už nic. Přitom Accies vstoupili do duelu excelentně a už v první minutě se radovali z branky. Do sítě přesně zamířil Nigel Hasselbaink, avšak branka nemohl být kvůli ofsajdovému postavení uznána. Hned na to po pasu Dougie Imrieho hlavičkoval velmi dobře zprava z hranice vápna John Routledge, avšak brankář Saints Peter Enckleman předvedl sebejistý zákrok.

V dalším průběhu však převzalo taktovku nad duelem St. Johnstone a vše vyvrcholilo ve 28. minutě, kdy byl k vidění rozhodující moment utkání. McLaughlin musel na poslední chvíli zatáhnout za záchranou brzdu a poslal nedovoleně k zemi unikajícího Andyho Jacksona. Sudí Steve Conroy byl nekompromisní a ukázal na penaltový puntík, zároveň poslal faulujícího borce předčasně do sprch. Penaltu pak bez větších obtíží proměnil Craig.

Ve druhém dějství dělal Hamilton vše, seč mu síly stačily, nicméně větší gólové možnosti si vypracovával soupeř. Tu největší spálil v 56. minutě Craig. Po faulu Simona Mensinga na Petera McDonalda odpískal sudí druhý pokutový kop, avšak gólman Accies Tomáš Černý dokázal penaltu Craigovi chytit. Na závěr sezóny zavítá St. Johnstone na půdu St. Mirrenu, Hamilton se rozloučí s nejvyšší soutěží domácím duelem s Inverness.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele