základní část, 4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

St. Johnstone FC - Motherwell FC 0:2

Motherwell potvrdil úlohu favorita a všem dokázal, že proti relativně slabším celkům umí posbírat všechny body. V boji o třetí místo totiž právě tyto korálky budou hodně cenné, největším favoritům mohou hodně chybět. Motherwell je považován za černého koně soutěže, protože "třetí vzadu, vystrkuje bradu." Tabulkou hosté poskočili až na čtvrté místo o skóre za Aberdeenem, St.Johnstone zůstává s jediným bodem poslední.

A vzhledem k zlepšeným výkonům Hamiltonu je právě předloňský nováček považován za hlavního aspiranta sestupu. Podle mnohých má totiž letošní nováček Inverness velmi kvalitní kádr, se kterým by mohl bojovat i o nejlepší šestici. A kromě něho příliš adeptů na "padáka" není. Hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase. Výrazně jim pomohla rychlá branka ve třetí minutě, psychiku domácích totálně dorazila vlastní branka pět minut před pauzou.

Největší postavou klubu z Fir Parku byl opět nově příchozí Nick Blackman, který se začíná stávat hvězdou celé ligy. Vsítil totiž první gól svého týmu, po celý duel byl pak nejnebezpečnějším hráčem na hřišti. Oba výběry ale hrály velmi pohledný a především čistý fotbal. Rozhodčí totiž nemusel udělit jedinou žlutou kartu, což je vskutku hlavně v SPL rarita. Přitom od samého začátku mohlo být vše jinak. První obrovské příležitosti si vytvořili Saints.

Nejprve to dobře zkoušel Cleveland Taylor, hned na to ho napodobil Murray Davidson. Avšak gólman Darren Randolph se zaskočit nenechal, předvedl dva veledůležité zákroky. Tyto neproměněné šance potrestal z následné akce právě Blackman. Po krásném pasu Keitha Lasleyho vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a brankář Graeme Smith neměl nárok. Pouze zaplachtil vzduchem a balón prosvištěl nad ním - 0:1.

Saints si v dalším průběhu vytvořili dobré příležitosti na vstřelení branky, jenže nedokázali se prosadit v koncovce. Konečnou podobu výsledku stanovil jejich kapitán Kevin Rutkiewicz. Bohužel radost z toho mít nemohl. Po skvělé individuální akci Johna Suttona podlehl tlaku a nešťastně vložil nohu do jeho rány - 0:2. O první výhru se domácí budou pokoušet v příštím kole doma se St.Mirrenem, Motherwell vyzve na souboj konkurenční Aberdeen.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele