základní část, 10. kolo
30.10.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 2:1

Fotbalisté Aberdeenu nedokázali navázat na minulý vítězný zápas a opět to vypadá, že se naplno rozjede jejich série naprosto nevyrovnaných výkonů. V utkání se St. Mirrenem byli mírným favoritem a určitě si chtěli odvézt alespoň bod. Nicméně v samém závěru "tradičně" zkolabovali a proto odjíždějí ze St. Mirrenu s prázdnou. Vítěznou trefu za stavu 1:1 vstřelil v nastaveném čase Jure Travner.

St. Mirren se proto odpoutal z poslední pozice a s osmi body poskočil na jedenácté místo tabulky před Kilmarnock. Naopak Aberdeen zůstává s deseti body na osmé pozici a vyvedený začátek sezóny začíná s každým dalším odehraným utkáním vyznívat do ztracena. Domácí se dostali do vedení po půl hodině hry a snažili se kontrolovat průběh zápasu, avšak po necelé hodině hry se podařilo hostům srovnat. Ve druhé minutě nastavení však zažili noční můru.

První příležitost v zápase obstaral domácí David Van Zanten, přesný v zakončení ale nebyl. Hned na to se však poprvé v utkání ukázali také hosté, když po přímém volném kopu Sone Aluka přestřelil o kousek branku Chris Maguire. Jenže v prvním dějství byli přeci jen aktivnější Saints, dobrou střelu nad vyslal Michal Higdon pro skvělé kombinaci Aarona Mooye s Paulem McGowanem.

Domácí se dočkali krátce před odehranou půl hodinou. Po rohovém kopu Mooye z pravé strany se vyšplhal nejvýše do vzduchu Marc McAusland a hlavou pokořil bezmocného gólmana Marka Howarda. Hosté ale dokázali srovnat a měli ještě dost času na to, aby zvrátili stav. Celou akci založil Paul Hartley, který chtěl uvolnit Maguireho. Ten sice balón netrefil, ale zastoupil ho Rory McArdle a skvělou ranou srovnal na 1:1.

Když už to vypadlo, že se oba celky spokojí s cenným bodem, tak přišel jakoby zásah vyšší moci. Ve druhé minutě nastavení obešel hráč Watfordfu Jure Travner, který v dresu St.Mirrenu jen hostuje, střídajícího hráče Dons Michaela Patona a zamířil přesně do dolního rohu Howardovi branky - 2:1. V příštím kole si Aberdeen pokusí napravit reputaci na půdě Celticu, což bude hodně těžký oříšek, St. Mirren přivítá Jezdce z Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele