základní část, 33. kolo
06.04.2011 20:45 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 3:2

St. Mirren se díky zvládnutým důležitým duelům odpoutal v tabulce od posledního Hamiltonu a nyní se naopak může ještě prát o lepší než současnou jedenáctou pozici. V minulém kole zdolal doma právě konkurenční Hamilton a odsoudil ho k pádu o patro níže, nyní oplatil nedávnou porážku z národního poháru Aberdeenu a doma ho porazil v ofenzivním klání poměrem 3:2. Na jedenácté příčce se tak dotáhl na Dons na tři body.

Naopak před Accies už má velice luxusní dvanáctibodový náskok a o svou prvoligovou příslušnost se tak zřejmě bát nemusí. Navíc může ještě snadno bojovat i o vyšší umístění, tři body na Aberdeen i pět na Hibernian či šest na St. Johnstone se dají bez problémů stáhnout. Saints se dostali brzy do vedení, jenže hned po pauze bylo skóre srovnáno, když si vsítili vlastní branku. Poté ale skórovali dvakrát a nakonec tento stav udrželi až do konce.

Aberdeen se ještě pokusil zdramatizovat duel v nastaveném čase, jenže opravdu bylo příliš pozdě. Dons tak prohráli v lize potřetí v řadě a v minulých pěti kolech získali jen dva body, naposledy zvítězili na konci února nad posledním Hamiltonem. St. Mirren otevřel skóre v 6. minutě. Po centru do vápna hlavičkoval Craig Dargo na Michaela Higdona a ten svou třináctou trefou v SPL z voleje rozjásal většinu z tříapůltisícového publika.

Až do konce úvodní půle zůstal stav nezměněn, hosté se dostali zpátky do hry o body ve 47. minutě. Po rohovém kopu se zmocnil balónu na levém kraji vápna Chris Maguire a vyslal střelu na zadní tyč, kde si jí do vlastní sítě nešťastně srazil Hugh Murray. Jenže za dalších deset minut vrátil domácím vedení Dargo. Aaron Mooy uvolnil Higdona, který pak poslal nádhernou kolmici Davidu van Zantenovi. Po jeho centru zakončoval zblízka do prázdné branky právě Dargo - 2:1.

Za dalších jedenáct minut si Saints vedení pojistili. Nejprve Steven Thomson z osmnácti metrů neuspěl a gólman Dons Jamie Langfield mu jeho pokus chytil, jenže posléze na levé straně unikl Dargo a zpětnou přihrávkou obelstil obránce Patona. Thomson poté ranou po zemi zamířil přímo do dolního rohu. V devadesáté minutě se do stejného místa trefil také Robert Milson a snížil, ale to na body již nestačilo - 3:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele