o udržení, 35. kolo
02.05.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Hamilton Academical 0:1

Gólová hlavička Mickaela Antoinea-Curiera rozhodla o vítězi utkání mezi St. Mirrenem a Hamiltonem. Curier tak svojí brankou udržel Hamilton ve hře o udržení se v soutěži, přesto je záchrana Accies stále velmi daleko.

Už na začátku utkání nebezpečně centroval domácí Dargo, obránce Hamiltonu Buchanan ale zasáhl a míč odkopl do bezpečí. Po patnácti minutách hry poslal Imrie tvrdou ránu z okraje pokutového území, která ovšem postrádala na přesnosti. Buchanan musel o pár minut později znovu zasahovat, tentokrát si poradil s Travnerem. Rozhodčí po dvaceti minutách hry neuznal Hamiltonu pokutový kop, kterého se hosté dožadovali po faulu van Zantena. Krátce před půlhodinou hry přišla pro St. Mirren tvrdá rána, když Travner fauloval Imrieho a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Pět minut před koncem první půle mířil pouze nad bránu Crawford a Hasselbaink střílel z okraje pokutového území vedle. Proti dalšímu pokusu Hasselbainka se musel vytáhnout gólman Gallacher. Po přestávce zaskočil Gallachera dlouhým nákopem Buchanan, ale gólman si poradil. Krátce před hodinou hry zahrál McLean rohový kop, po kterém mířil Mair těsně mimo, a na druhé straně neuspěl ani centr Antoinea-Curiera.

V 68. minutě šel McLean jeden na jednoho proti brankáři Černému, ale bránu netrefil. Rozhodující branka padla v 74. minutě, kdy Imrie přesným centrem našel Antoinea-Curiera, který hlavičkou překonal Gallachera a poslal Hamilton do vedení. Stejný hráč mohl krátce na to zvýšit náskok, ale Gallacher zasáhl a navíc musel i Hamilton dohrávat zápas v deseti, když za faul na Wardlawa uviděl druhou žlutou Neil. McLean na konci zápasu ještě zahrozil z rohových kopů, ale Černý byl jistý a pomohl Hamiltonu k výhře 1:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele