základní část, 18. kolo
10.12.2011 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 2:2

Fotbalisté Aberdeenu nedokázali vyhrát ani nyní a v zápase se St. Mirrenem ukořistili pouze bod. I tak se ale se čtrnácti korálky dostali ne desáté místo tabulky o skóre před Hibernian a Inverness, nicméně na Pittodrie Stadium proti nepříliš povzbuzenému celku určitě chtěli všechny korálky. Saints klesli o skóre na osmou pozici za Dundee United, nicméně ztráta na pátý Kilmarnock je pouze jednobodová, a proto je určitě ještě o co hrát.

Domácí se ani v tomto zápase nevyhnuli vyloučení, i když to přišlo až ve druhé minutě nastavení a na výsledek to vliv nemělo. Saints tak neprohráli s Aberdeenem počtvrté v řadě, čekání Aberdeenu na vítězství se tak protáhne minimálně na šest utkání v řadě. Přitom Dons měli skvostný start do utkání a hned po čtyřiceti sekundách hry se dostali do vedení, navíc v 17. minutě vedli už 2:0. Avšak soupeř krátce po přestávce vyrovnal.

Hned tedy v první akci zápasu mohl Aberdeen slavit, když po dlouhém centru do vápna od Kariho Arnasona sklepl Rory Falkon balón pro Scotta Vernona a ten s přehledem zavěsil z voleje do horního levého rohu. A za šestnáct minut panovala na Pittodrie Stadium dvojnásobná radost. Po dlouhém centru na zadní tyč od Frasera Fyvieho vyskočil nejvýše Rory Fallon a pokořil tak bezmocného gólmana Craiga Samsona.

Pro Fallona to byla premiérová trefa v SPL. Jenže Aberdeen má opravdu velké problémy s koncentrací a euforie rychle upadla, krátce po půl hodině hry hosté snížili. Kenny McLean si vyměnil balón se Stevenem Thompsonem a hlavou zblízka dal Saints naději - 2:1. A o sedm minut později rozhodl o konečné remíze 2:2 Graham Carey, který se zasloužil vskutku o nádhernou branku. Vystřelil z přímého volného kopu z dobrých třiceti metrů a trefil horní růžek domácí branky, gólman Jason Brown byl naprosto bez šance.

Poté se hrálo spíše opatrněji v defenzívě a tolik gólových příležitostí k vidění nebylo, přibývalo naopak žlutých karet a v 92. minutě na to doplatil Jason Brown, který nevybíravým způsobem nadával protihráči a musel tak předčasně do kabin.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele