základní část, 30. kolo
18.03.2012 13:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heart of Midlothian - Hibernian FC 2:0

Fotbalisté Heart od Midlothian zvládli úlohu favorita a po vítězství 2:0 nad Hibernianem se stále drží v boji o čtvrtou příčku a tudíž o účast v Evropské lize v příští sezóně. Hosté jsou jinak stále namočeni do záchranářských problémů a na poslední Dunfermline mají nevyzpytatelný náskok čtyř bodů.

Hibernian přitom vědělo, jak špatnou bilanci s Hearts má. Z posledních třech výjezdů na Tynecastle Stadium si odvezlo vždy porážku, z posledních devíti zápasů nad ním nevyhrálo ani jednou. A i do tohoto střetnutí lépe vstoupili domácí, v sestavě i s Rudolfem Skácelem, kteří se však nakonec branky dočkali až ve 28. minutě.

Předtím ovšem nejprve zahrozil Webster, který si naskočil na centr z rohového kopu od Blacka, nicméně v bráně stál pozorný brankář Stack. Na druhé straně sice nebezpečně centroval Saikou Kujabi, na jeho pas si ale nikdo ze spoluhráčů nenaběhl. Zhruba po půlhodině hry načal účet Craig Beattie.

Black poslal dlouhý pas na nabíhajícího spoluhráče, ten si zpracoval míč, udělal pár kroků směrem na bránu, dobře zamířil a překonal Stacka. Beattie mohl skórovat o pár minut později znovu, ale z první přestřelil. Těsně před přestávkou po srážce se Stackem musel jít střídat Elliott, kterého nahradil Scott Robinson. Pro domácí to nebyla příjemná situace.

Ve druhé půli se zkusil trefit z přímého kopu hostující Wotherspoon, brankář MacDonald se ovšem nedal. Hibs i nadále hrozili hlavně z brejků, do dvou z nich se dostal Doherty, nicméně dvě jeho hlavičky vytěsnil do bezpečí Beattie, který tak ukázal, že je i velmi schopným obráncem. Pak se po centru Griffithse mohl prosadit O'Donovan, proti byl ale znovu pozorný MacDonald.

Poslední možnost, jak vyrovnat, měl Stevenson, kterého ze stadnardky našel svým centrem střídající O'Connor, jenže hostující bek mířil mimo. Tři body nakonec ve čtvrté minutě nastavení Hearts pojistil Špatněl Suso. Ten převzal míč na polovině soupeře, spěchal po levé straně a následnou kroucenou střelou překonal Stacka podruhé.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
tlaci

Hearts derby prostě umí 2:1

Reagovat
celticz

let´s go Hibs !! 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele