základní část, 22. kolo
02.01.2012 13:15 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Hibernian FC - Heart of Midlothian 1:3

Edinburgské derby nakonec jednoznačně ovládli hostující Hearts of Midlothian a díky výhře 1:3 se alespoň na čas prodrali na čtvrtou pozici! Vše podstatné se na Easter Road Stadium událo ve druhém poločase, kdy padly všechny čtyři branky. V prvním poločase neproměnil Ian Black penaltu.

Hibernian na tom nebyl před tímto kole zrovna nejlépe, tým se trápí a okupuje předposlední pozici. Do tohoto zápasu šel s velkým odhodláním, ale nakonec ani to nestačilo. První šanci tedy měli Hibs, Danny Galbraith ale brankáře Kella nepřekonal. Kvality Hearts se pak začaly projevovat a Hibernian se dostával pod tlak, který vyvrcholil ve 43. minutě nařízenou penaltou! Jenomže sebevědomý Ian Black naprosto selhal a penaltu regulérně zazdil, brankář Stack odčinil zaváhání a vystihl správný směr. Jak se později ukázalo, nemuselo to Hearts příliš mrzet.

Branky začaly v derby konečně padat až po změně stran. V 58. minutě zahrávali Hearts rohový kop, na míč si naskočil Andy Webster, ale brankář míč vyrazil bohužel k dalšímu hlavičkujícímu Ryanu McGowanovi a Hearts konečně vedli 0:1. Jenže odpověď Hibernianu byla neuvěřitelně blesková! Hned po rozehrávce pelášil k pokutovému území Danny Galbraith a stříleným centrem se snažil najít před brankou spoluhráče, to se nepovedlo, neboť se do střely položil obránce Marius Zaliukas a vlastencem vyrovnal na 1:1.

Rozhodující okamžik přišel až sedm minut před koncem. Autové vhazování hostí ve vápně propadlo k Johnu Suttonovi, který sklepl na úplně volného Andyho Webstera, jehož střela zapadla přesně k tyči - 1:2 pro Hearts of Midlothian.

Už v nastaveném čase korunoval výhru Srdcí český záložník Rudolf Skácel. V brejkové situaci řešil koncovku nekompromisní střelou do protipohybu brankáře a brankou na 1:3 udělal tečku za tímto utkáním. Hearts se díky výhře posunuli už na čtvrté místo, avšak St. Johnstone má pořád dvě utkání k dobru.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hearts by meli vzit vsechny body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele