o udržení, 36. kolo
02.05.2012 20:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Inverness Caledonian - Dunfermline Athletic 0:0

Dunfermline sice po minulém zápase stáhl náskok Hibs na ti body a jeho naděje na záchranu vzrostla, nicméně po prvním domácím vítězství nyní další tři body k vidění nebyli a po bezbrankové remíze ztrácí poslední celek tabulky na jedenácté Hibs pět bodů, což se bude ve dvou kolech stahovat těžko. Jejich největší rival totiž zvítězil v Aberdeenu, Dunfermine naopak branku dát nedokázal.

Šanci si může uchovat ještě v příštím kole, kde jede právě na půdu Hibernian, jenže teoretickou šanci mu dá pouze vítězství a kromě tohoto už tak dost těžkého úkolu musí vyhrát v posledním kole a doufat, že Hibs nezvítězí. Inverness zůstávají na desátém místě a došli k záchraně, nyní budou bojovat o tuto pozici s Hibernian, které ztrácí tři body. Domácí byli v utkání mírně lepším celkem, jenže v koncovce se jim vůbec nedařilo.

Do první šance zápasu se dostal domácí Aaron Doran, jenže jeho rána šla těsně vedle branky. na druhé straně to zkusil z pětadvaceti metrů David Graham, jenže mířil přímo do náruče gólmana Ryana Essona. Poté měl ale ne druhé straně více práce Chris Smith, který si nejprve poradil s hlavičkou Williamse po rohovém kopu Dorana a o pár minut později chybělo Doranovi k zakončení jen pár centimetrů, po centru minul balón před prázdnou svatyní.

V druhém poločase už ale spíše hrozili hosté, v domácím dresu byl nebezpečný pouze Doran a jemu se dva střelecké pokusy nezdařili. Na druhé straně se musel několikrát vytáhnout Esson, nejvíce práce měl se střelami Kyle Huttona a Martina Hardieho, nakonec ale dokázal míč udržet v náručí. Inverness v příštím kole narazí na St.Mirren a pokud ho porazí, výrazně se přiblíží desátému místu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele