o udržení, 35. kolo
28.04.2012 16:00 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Kilmarnock FC - Inverness Caledonian 4:3

Velice zajímavé střetnutí bylo k vidění v Rugby Parku a diváci se jistě museli kochat předvedenou hrou obou výběrů, sedm vstřelených branek je velmi slušná porce. Nakonec byl úspěšnější domácí Kilmarnock, který přestřílel Inverness 4:3 a na sedmém místě si vypracoval čtyřbodový náskok na osmý Aberdeen. Naopak Inverness zůstává se 32. body na desáté pozici a ještě nemá úplnou jistotu záchrany, potřebuje však získat ve třech utkáních jeden bod.

První poločas se lépe vyvedl hostům, kteří díky dvěma brankám Billyho McKaye otočili z 0:1 na 2:1 ve svůj prospěch. Ovšem v polovině druhého poločasu bylo srovnáno a deset minut před koncem začal řádit Dean Shiels, který se trefil hned dvakrát během pěti minut. Hosté už pouze snížili v nastaveném čase. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení Johnyho Hayese v 57. minutě, po němž hostů právě inkasovali hned třikrát.

Skóre otevřeli domácí po necelé čtvrthodině hry, když po střele Dannyho Racchiho nedokázal smolař utkání Hayes odkopnout míč a Jamie Fowler už měl vcelku snadnou úlohu. Po necelé půlhodině hry bylo srovnáno, kdy po centru Hayese pálil do břevna Tansey a obrana Killie nedokázala míč odkopnout, do prázdné branky zakončoval z šesti metrů Billy McKay. Ten obrátil stav utkání v 35. minutě, když po centru Hayese z levé strany zakončoval pohodlně hlavou.

Nicméně právě Hayes musel v 57. minutě předčasně do sprch po druhé žluté kartě, když fauloval Bena Gordona. A o devět minut později bylo srovnáno. Po centru z levé strany od Racchiho zakončoval hlavou Michael Nelson na zadní tyči. V 80. minutě otáčel vývoj utkání aktivní Shiels, který po chybě Graeme Shinnieho tvrdou střelou rozvlnil síť. O pět minut později po centru z levé strany vsítil svůj druhý gól, v 90. minutě pak už pouze snižoval Steve Williams.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele