základní část, 18. kolo
10.12.2011 16:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

St. Johnstone FC - Motherwell FC 0:3

Ve velmi důležitém souboji o třetí místo vyhrál Motherwell a opět tak zvýšil svůj náskok na sedm bodů před St. Johnstone, ostatní protivníci navíc ztrácejí více jak deset bodů. A to má ještě Motherwell k dispozici dohrávku s Hibernian. Nyní nedal Saints vůbec žádnou šanci na jejich hřišti vsítil tři trefy, opět se tak zřejmě dostal na koně a určitě bude chtít pozlobit v boji o titul dva největší favority z Glasgow.

St. Johnstone stále drží čtyřbodový náskok před Hearts a díky odloženému duelu také před Kilmarnockem, nicméně určitě to na sebevědomí nepřidá. Hosté se dostali do vedení již po čtvrthodině hry a druhou branku přidali do odehrané půlhodiny, v dalším průběhu jim stačilo hru pouze kontrolovat. V polovině druhého dějství navíc přidal svou druhou branku v zápase Jamie Murphy a o vítězi utkání bylo rozhodnuto.

Hosté vskutku vstoupili do zápasu aktivněji a postupem času byly jejich šance nebezpečnější, avšak nahoru je povznesla první trefa. V 16. minutě totiž centroval z pravé strany Nicky Law a střelec Omar Daley pouze nastavil nohu, balón pohodlně doputoval za gólmana Petera Enckelmana. Hosté se následně pokusili okamžitě vyrovnat a přeci jen drželi se soupeřem krok, nicméně druhá branka je pořádně srazila na kolena.

Tentokráte se radoval Murphy, který využil měkoučkého centru Toma Hateleyey a prudkou hlavičkou nedal brankáři Enckelmanovi žádnou naději. Motherwell přidal třetí uklidňující branku v 68. minutě, když tečoval tvrdou střelu Daleye a gólman Enckelman už nestačil změnit svůj směr pohybu. Domácí byli až do samého závěru spíše odevzdaní a žádný výrazný tlak si nevypracovali. Nicméně alespoň neztratili hlavu, v celém utkání byly k vidění jen dvě žluté karty.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele