základní část, 28. kolo
25.02.2012 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 1:1

Remízou 1:1 skončilo utkání mezi St. Mirrenem a Aberdeenem. Hostující "Rudá armáda" měla po většinu zápasu navrch, avšak neproměnila některé velké šance a po brance Hasselbainka musela dorovnávat. To se povedlo takřka okamžitě, prosadil se Vernon.

St. Mirren mohl udeřit už po devíti minutách hry, dlouhý balón se dostal až k útočníkovi Hasselbainkovi, ale brankář Brown prozatím neinkasoval. Až ve 27. minutě na sebe výrazně upozornili hosté, střela Megginsona se ale mezi tři tyče nevešla. Kolem třicáté minuty vyvinuli hráči Aberdeenu celkem solidní tlak, ale obrana Saints úspešně vzdorovala. V nastaveném čase prvního poločasu však přeci jenom inkasovala, Jack vstřelil gól, ale jelikož to bylo z ofsajdu, tak nebyl uznán. Do šaten se tedy šlo na nerozhodného stavu 0:0.

Ofsajdové postavení při velké gólové šanci nejenže zakončilo první poločas, ale otevřelo i ten druhý. A znovu to byli hosté, kteří zle zatopili obraně St. Mirrenu, i po této akci ale platil výsledek 0:0. V 50. minutě pokračovaly velké šance Aberdeenu, Fyvie střelou na zadní tyči jen těsně minul. O čtyři minuty později bylo v domácím vápně znovu pořádně horko, Samson nakonec díky včasné pomoci stoperů nemusel zasahovat, ale hosté byli znovu velmi blízko úvodní trefy.

Aberdeen měl navrch, ale byl to nakonec on, kdo poprvé inkasoval. Rychlou akci domácích zakončil střelou do prázdné branky Hasselbaink a St. Mirren šel vzhledem k průběhu utkání do překvapivého vedení - 1:0. Dlouho se ale neradoval, odpověď Aberdeenu byla blesková. Megginson ve vápně připravil jasnou gólovku pro Scotta Vernona a ten nepohrdl - 1:1.

Domácímu celku branka hodně pomohla, St. Mirren na čas převzal iniciativu a prostřednictvím Teala se mohl ujmout vedení. Jenže třiatřicetiletému záložníkovi chyběla ke gólu přesnost. Nic dalšího už se v tomto souboji nestalo, takže oba celky si připisují bod za remízu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele