semifinále - odvety
03.03.2021 21:00 CET
3 : 0
po prodloužení
(1:0, 2:0)

Reportáž

Gerard Piqué (© AFP)

Barcelona to zvládla! Proti Seville otočila výsledek a zahraje si finále Copa del Rey

O rekordní jedenatřicátou trofej pro vítěze Copa del Rey se bude ve finále ucházet FC Barcelona. Katalánci dokázali smazat dvoubrankové manko Sevilly a v prodloužení dokonat fantastický obrat. Sevilla byla ještě v nastaveném čase blízko postupu, ale Barcelonu spasil gólem Gerard Piqué a v prodloužení pak Martin Braithwaite.

Odvetné utkání semifinále Copa del Rey mělo i českou stopu. Trenér Sevilly dal v brance příležitost Tomáši Vaclíkovi a dokonce ho obdařil kapitánskou páskou. Bohužel pro českého reprezentanta mělo utkání na Camp Nou spíše hořkou pachuť. Sevilla prohospodařila náskok, navíc neproměnila pokutový kop, což ji nakonec stálo postup.

Barcelonu motivovala možnost získat další famózní obrat v dějinách fotbalu o to víc, že šlo o postup do finále poháru a Sevillu dokázala ve víkendovém zápase porazit. I tady začala dobře a rychle se ujala vedení. Křídelník Dembélé nejprve ještě netrefil prostor mezi třemi tyčemi, ale vzápětí tak trochu nevěděl co s balónem, tak se jej rozhodl napálit na branku. A udělal dobře. Vaclík na jeho střelu vůbec nereagoval, takže Barcelona vedla 1:0. Katalánci pak kontrolovali hru, velmi často byl u balónu i Lionel Messi, avšak k navýšení skóre už v prvním poločase nedošlo. Sevilla si na svoji šanci musela počkat až do druhé půle.

Hosty čekala ještě spousta práce, stále však držela na Camp Nou postupový výsledek. Ten se postupně přibližoval a přibližoval s tím, jak Barcelona nakládala se svými šancemi. Po hodině hry ve skoku zakončoval nad branku Jordi Alba a pak přišel klíčový moment celého zápasu. Mingueza povalil ve vlastním vápně Ocampose a sudí nařídil ve prospěch Andalusanů pokutový kop. Sám postižený Lucas Ocampos mohl Sevillu výrazně přiblížit postupu, ovšem penaltu kopl bídně a ter Stegen udržel Barcelonu ve hře. Kdyby v tu chvíli Ocampos proměnil, Barcelona by musela nastřílet tři góly a žádný neinkasovat.

A to by byl problém, protože svěřenci trenéra Koemana byli poměrně bezzubí. Vypadalo to, že Sevilla nejtěsnější náskok uhájí a zajistí si finále, ovšem ve čtvrté minutě nastavení vstřelil gól na 2:0 Gerard Piqué, který trkl do pěkného centru Griezmanna a hlavou překonal Tomáše Vaclíka.

A šlo se do prodloužení. Pro hosty to bylo o to nepříjemnější, že už hráli bez vyloučeného Fernanda.

Postupové šance se tím výrazně změnily a najednou to byla Barcelona, kdo byl v pomyslném sedle. Domácí hned na začátku předvedli postupnou akci a po centru Alby zvyšoval hlavičkou na 3:0 Martin Braithwaite. To už byl výsledek, který do finále posouval Barcelonu. Sevilla měla na zvrat ještě dost času, ale oslabení hrálo v její neprospěch. Andalusané se sice hodně zlobili, když míč spadl ve vápně na ruku Lengleta. Sudí ale ani po poradě s videem druhou penaltu proti Barceloně neodpískal. A tak si finále zahrají Katalánci.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (19)

Přidat komentář
dextroza_m

4:1

Reagovat
celeb

Pedriho rekonvalescencia zevraj sla zazracne dobre a mohol by nastupit do zapasu. Postup bez neho si moc predstavit neviem, to by sa Frenkie musel v tej zalohe rozkrajat.

Inak mozno nastupi uz aj Ocampos, vyjadril sa, ze uz je OK a chcel by hrat, Lopetegui moze mat vsak iny nazor, ci to risknut (aj ked aj pre Sevillu je CdR asi TOP target tuto sezonu).

Koeman asi nema dovod menit 3-5-2 zo soboty, otazne je, co vymysli Lopetegui.

Reagovat
smazaný uživatel

Von je fakt v nominaci...

Reagovat
celeb

ono momentalne je toto pre nas nas asi najdolezitejsi zapas sezony. LM je uz stratena, ak sa nestane dalsi zazrak v nasich stretoch s PSG - a nic tomu zatial nenasvedcuje. Ligovy titul je dost nepravdepodobny, aj ked tam nejake sance este ziju a atleti zda sa vypadli z tempa - kazdopadne to je 38 zapasoch v priebehu sezony.

CdR - ak nechceme vyjst 2. rok po sebe uplne naprazdno, tak treba ist dnes do toho na 100% a aj riskovat.

Reagovat
Dr. Admess

Jedeeeem

Reagovat
celeb

gg

Reagovat
ttopi

Slušná otočka. Smrdělo to tam u Lengleta penaltou, ale tohle by se fakt nemělo pískat. Míč už letěl mimo dění, navíc s nešťastným odrazem v momentě, kdy se Lenglet spíš bál té vysoké nohy soupeře.

Reagovat
Unique

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Je to stále stejné. Na tu hru se nedá dívat, protože Messi zpomaluje veškeré akce. Griezmann nabíhá, ale nikdo mu nepřihrává, každý se vždy rozhlédne, kde stojí Messi. A včera se znovu ukázalo, z čeho těžilo Atletiko. Tam veškeré kopy prováděl Tonda a perfektně z nich nahrával. Těží z toho i francouzská repre. Ale nemůže nahrávat, když mu nikdo nepřihraje a ztřeštěný Dembele se rozběhne a zapomene míč za sebou.

Reagovat
remeslnik

Messi zpomaluje všechny akce... Hmmm...

Reagovat
DrQQ

Určite aj tie, čo nejdú cez neho, proste zlý čarodejník woodoo.

Len potom neviem, prečo ho hodnotia v tak veľkom počte zápasov ako najlepšieho na ihrisku. Zas asi to woodoo.

Reagovat
remeslnik

No, tak nějak jsem to měl na mysli ( kromě toho vůdů). Proto i ten citrón na pána nade mnou.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
FC-RUBRIKA

Bohužel nejspíš konec pro Tomáše Vaclíka v Seville. Jsem zvědavý kam půjde.

Reagovat
remeslnik

Nevím co z toho mohl udělat líp. Snad ten první gól, ale to ani sám Dembs netušil, kam a jak to trefí. Piqueho gól chytit nešlo a s tím třetím měl smůlu. Ze dvou metrů se fakt nedá reagovat, jen nějak zapózovat a doufat. Nemyslím si, že některý z těch gólů byla vyloženě jeho chyba.

Reagovat
DrQQ

Tá lopta pri prvom góle bola tečovaná Jordanom, takže aj tam ho ťažko viniť.

Reagovat
remeslnik

Jo, to jsem si všiml taky. Prostě v tomto mači měl Vacloš smůlu. Fans už ho začínají řešit, jakože Yassin by to pochytal. Nebo aspoň něco, že má lepší statistiky (!!)

Reagovat
kattos

On nechytil nic navíc prostě.

Vinit ho za porážku nejde, ale když se chceš porvat o místo jedničky, musíš něco chytit navíc.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele