čtvrtfinále
03.02.2021 21:00 CET
3 : 5
po prodloužení
(1:0, 2:2)

Reportáž

Frenkie de Jong (© AFP)

Barcelona odvrátila vyřazení od Granady a zajistila si postup do semifinále

Jen pár minut dělilo Granadu od postupu do semifinále Copa del Rey. Domácí vedli dvě minuty před koncem zápasu 2:0, ale výsledek neudrželi a v prodloužení pak divokou přestřelku nezvládli. Za 120 minut padlo dohromady osm branek a k vidění byla celá řada dalších příležitostí. Barcelona si tak zahraje semifinále, Granada v poháru končí.

Byl to skvělý večer plný branek a krásných fotbalových momentů. Barcelona orazítkovala třikrát brankovou konstrukci a spoustu dalších šancí připravil svým kolegům skvěle hrající Lionel Messi. Granada byla postupu do semifinále blizoučko, nakonec však musí pogratulovat soupeři, který byl lepší.

Trenér Katalánců Ronald Koeman udělal v sestavě jen pár změn a od začátku spoléhal na útočné duo Messi - Griezmann. Barca také měla první velkou šanci zápasu, když po sedmi minutách prošel od poloviny hřiště až do vápna Leo Messi a jeho střelu Escandell vyrazil před sebe a dorážku Trincãa pak nad břevno! O chvíli později pálil nepřesně Griezmann a na druhé straně zase nebezpečně hlavičkoval těsně vedle Puertas.

Lepší byla ale Barcelona a Escandell se tentokrát musel činit po volném přímém kopu Lionela Messiho. Hosté zahazovali šance a Granada to ve 33. minutě potrestala. Sorův střílený centr doputoval přesně k nohám Kenedyho, kterého neubránil Sergi Roberto a zblízka neměl Ter Stegen možnost zasáhnout. Granada vedla a Barcelona začala mít problém.

Ten se ještě zvýraznil, když na začátku druhého poločasu pláchl obraně Katalánců Roberto Soldado a zkušeně k tyči zakončil. K čemu v tu chvíli bylo, že Barcelona vedla na rohové kopy 8:0. Efektivita v zakončení hostů byla zoufalá. Trincão v další velké příležitosti poslal balón do břevna a osm minut před koncem skončily Griezmannovy nůžky na skvělém Escadellovi. Barceloně se ve druhém poločase čas rychle krátil.

Zlom přišel až v samotném závěru. Pět minut před koncem byl vykázán na tribunu trenér Granady Diego Martínez a samotný kouč ještě netušil jaká podívaná ho bude čekat. Dembélého ránu ještě zastavilo břevno ale o minutu později už snížil Griezmann. Francouzský útočník si naběhl na Messiho lahůdkový oblouček a z velkého úhlu procedil balón do sítě. Nutno podotknout, že s velkou dávkou štěstí.

Barcelona ožila a v nastavení vyvinula drtivý tlak, který skončil vyrovnáním. Lionel Messi pálil opět do tyče a pak další jeho skvostný pas za obranu vrátil před branku hlavou Griezmann a stejnou částí těla skóroval Jordi Alba. Bylo vyrovnáno 2:2. Ještě před závěrečným hvizdem mohla Granada rozhodnout, ale samostatný únik Suáreze skončil střelou těsně vedle. Nervy drásající duel šel do prodloužení.

A v něm byla lepší Barcelona. Po centru Jordiho Alby skóroval hlavou Griezmann a hosté poprvé v zápase vedli. Nebylo to ale na dlouho. Po souboji s Destem upadl ve vápně Carlos Neva a sudí odpískal pokutový kop. Fede Vico utaženou střelou k tyči srovnal na 3:3. Bohužel pro domácí to byla poslední branka v zápase. Následně skórovali už jen hráči Barcelony. Na začátku druhé části prodloužení pálil z hranice šestnáctky Messi, Escandell vyrazil před sebe a Frenkie de Jong znovu poslal Barcu do vedení. O chvíli později Griezmann šajtlí našel Jordiho Albu, který z voleje zvýšil na konečných 5:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to bylo o chlup

Reagovat
Unique

Napínavej špil

Reagovat
smazaný uživatel

Opět musím napsat. Když Tondovi přihrávají, on branky dává. Každému útočníkovi na tu branku musí někdo nahrát.

Griezmann je stále jeden z nejlepších na světě. Jde jen o to, zda ho někdo sabotuje nebo ne.

Tonda hraje pro tým, což si část zdejších přispěvatelů nějak nechce uvědomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Oni mu prihrávajú a on mal vyložené šance aj predtým, len ich zahadzoval a teraz ich premieňa. To je jediný rozdiel v jeho hre. Nech premieňa 50% a bude fajn, nato tam je.

Reagovat
smazaný uživatel

Téměř rok ho sabotoval jak Leo, tak DeJong. Kdyby neblbli, mohlo vše dopadat jinak.

Reagovat
Rox

Napsal jsi první nesmysl a i když jsi měl šanci na opravu, tak jsi stejně selhal a udělal ze sebe pablba.

Reagovat
remeslnik

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele