semifinále - 1. zápasy
10.02.2022 21:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Raúl García (© AFP)

Athletic doma v úvodním semifinále remizoval s Valencií

Athletic doma nad Valencií dlouho vedl a herně se mu dařilo, ale proměnil jen jednu ze svých šancí. A protože Valencii se povedlo po hodině hry srovnat zásluhou dorážky Huga Dura, tak o postupujícím bude muset rozhodnout až odveta ve Valencii.

Z Athleticu se stává pohárový specialista a Baskové to chtěli potvrdit i dnes v prvním semifinálovém utkání s Valencií. Dlouho se ale ani jeden z týmů nedokázal pořádně odvázat, bylo to celé hodně opatrné a bez většího pohybu. Hostujícímu brankáři Mamardašvilimu trochu zatrnulo poté, co neodhadl míč a malou domů promáchl. Balon se naštěstí pro něj nakonec uklidil mimo bránu.

Jinak toho první půle moc nenabízela. Po pětadvaceti minutách si to k vápnu soupeře namířil ofenzivní lídr Iñaki Williams, jenže jeho rána zamířila asi metr od tyče, takže Mamardašvili mohl zůstat úplně v klidu. To ale platilo jen chvíli. Jeho obránci mu totiž zrovna nepomohli a deset minut před koncem první půle nepokryli Raúla Garcíu. Ten se na zadní tyči dostal k centru od Muniaina a přesnou hlavou ho poslal za záda mladého brankáře - 1:0 pro Basky.

Sudí nastavil sotva minutu, ani to nebylo třeba. Valencia každopádně odcházela do šaten s pocitem, že musí vymyslet plán B a být mnohem aktivnější, jestli chce venku zvítězit. Jenže se jim to dlouhou dobu vůbec nedařilo. Vyjma standardky Carlose Solera, která skončila mimo tři tyče, jsme se o nějakém systematickém tlaku nemohli bavit.

To se změnilo až po hodině hry. A opět u toho byl žolík Hugo Duro, který získává stále více prostoru i sebevědomí. Centrovaný míč do středu vápna zachytil Gil a pálil. Jeho pokus ještě mladý brankář Julen Agirrezabala vyrazil, jenže pouze k nohám akrobaticky zakončujícího útočníka Dura - 1:1.

Rozhodnout mohl do konce utkání Berenguer, jenže jeho rána v 85. minutě skončila po velkých zmatcích jen na horní síti Mamardašviliho brány. Oba týmy se i proto loučí jen remízou, takže před odvetou zůstává vše otevřené.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
H.N.T.

Super fotbal . Ani ta remiza nebyla zaslouzena, spatny vykon. Ale teda rozhodci ten zapas nezvladl ukazkove

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele