semifinále - odvety
02.03.2022 21:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia slaví postupový gól (© AFP)

Valencia díky Guedesovi porazila Athletic a postupuje dál

Valencia postupuje do další fáze Copa del Rey! Dnes zvládla domácí utkání lépe než Athletic, stačila jí k tomu jediná branka Portugalce Guedese.

Valencia se setkala s pohárovým specialistou, Athleticem Bilbao, a věděla, že dnes musí vyhrát. První duel mezi těmito dvěma týmy skončil remízou, takže dnes ve Valencii bylo vše otevřené. Valencia přeci jen čerpala výhodu z domácího prostředí a začala aktivněji. Bryan Gil otestoval svoji kopací techniku a nakonec zamířil jen těsně vedle tyče.

I návštěva z Bilbaa si ale uměla vytvořit větší šance. Po dvaceti minutách si defenziva Netopýrů vybrala slabší chvilku a dovolila pálit jak Muniainovi, tak po něm i Williamsovi. Nakonec by ale gól stejně neplatil pro ofsajd. Williams ostatně po celou dobu nebyl ve své kůži a působil hodně nervózně. A když už se dostal do větší šance, jako třeba 5 minut před koncem první půle, tak špatně zpracoval míč a ještě k tomu napálil míč přesně do míst, kde stál mladíček Mamardašvili.

Krásnou akci na druhé straně předvedl tahoun domácí ofenzivy, Portugalec Goncalo Guedes. Po centru ze strany sice ještě zasáhla hostující obrana a míč odvrátila aspoň mimo vápno, jenže tam právě číhal portugalský útočník. Míč si zpracoval a nádhernou ranou ho poslal do sítě!

V nastaveném čase podnikli Netopýři další rychlý kontr a po centru do vápna zakončoval Carlos Soler. Jeho ránu z úhlu ale brankář Agirrezabala perfektně zlikvidoval a držel šance svého týmu nad vodou.

Oba týmy hodně útočily po stranách, ať už Berenguerem s Williamsem na jedné nebo Solerem a Guedesem na straně domácích. Právě po krásných nůžkách Solera se mohlo měnit skóre znovu, ale tentokrát byl jeho pokus zablokován. Iker Muniain pálil o pár minut později vedle tyče. Hluboko v nastavení mohl pečetit výhru a postup Valencie Soler, jenže brankář Agirrezabala předvedl fantastický zákrok a jeho ránu z několika kroků vyrazil!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele