čtvrtfinále
26.01.2023 20:00 CET
1 : 3
(1:2)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Mikel Vesga (© AFP)

Odveta za loňské semifinále se povedla, třetím semifinalistou Copa del Rey je Athletic

Barcelonu a Osasunu doplnil v semifinále Španělského poháru ve čtvrtek večer Athletic Club. Celek z Baskicka si dokázal poradit s Valencií v poměru 3:1, čímž jí oplatil loňské vyřazení v semifinále této soutěže. Prosadili se Muniain, Nico Williams a Vesga, jediný gól Los che si do vlastní sítě vstřelila legenda Athleticu, Oscar de Marcos.

Domácí Valencia vstupovala do zápasu v roli mírného outsidera, v úvodu ale dokázala pořádně potrápit hostující obranu. Po standardní situaci si na zadní tyč naběhl Lino, míč do branky ale usměrnit nedokázal.

Utkání první půlhodinu probíhalo v poklidném tempu, domácí fanoušky tak o to více zmrazil vedoucí gól Ikera Muniaina. Akce začala u Andera Herrery, který zpoza vápna nacentroval míč na hlavu Iñakiho Williamse. Ten krásně sklepl na kapitána hostí, který už neměl problém z jedničky propálit Mamardašviliho.

O deset minut později bylo z ojedinělé akce domácích srovnáno. Do vápna se krásným průnikem probil Diakhaby a najít volného Moribu na zadní tyči. Jeho záměr sice skvěle přečetl De Marcos, při obranném skluzu už ale nebyl schopen poslat balón mimo tři tyče, a tak se domácí fanoušci na stadionu Mestalla radovali z vyrovnání.

Dobrá nálada jim ale nevydržela dlouho. Hned po rozehrávce se míč dostal do pokutového území jejich oblíbenců, Berenguerovu polostřelu přiklepl Iñaki Williams svému bratru Nicovi a druhý gól Athleticu byl na světě.

Po přestávce se Valencia začínala dostávat čím dál tím více do hry, byli to ale Los Leones, kdo potřetí udeřili. Nica Williamse trefil ve vápně do kotníku Ozkacar a rozhodčí, který se o svém rozhodnutí ještě přesvědčil na monitoru, ukázal na penaltový puntík. K pokutovém kopu si stoupl Mikel Vesga a s přehledem poslal míč po zemi k pravé tyči gruzínského gólmana.

Po pojistce Athleticu se zápas víceméně dohrával a hosté si už nenechali svůj postup vzít. Mohou se tak těšit na únorové semifinálové boje.

Autor: Filip Vítek / onlajny.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele