semifinále
12.01.2022 20:00 CET
2 : 3
po prodloužení
(1:1, 2:2)

Reportáž

Hráči Realu Madrid slaví gól (© AFP)

Real Madrid v prodloužení porazil Barcelonu a zahraje si finále Superpoháru

Real Madrid se v prodloužení dočkal a porazil Barcelonu. Katalánský celek dnes předvedl velmi dobrý výkon a díky pozdní brance Fatiho si vysloužil pokračování zápasu, ale Valverde nakonec rozhodl o tom, že do finále zamíří Ancelottiho Real.

Slavné El Clásico se odehrálo v Saúdské Arábii a vítěz tohoto duelu by kromě prestiže získal především postup do finále Superpoháru. Takže oba trenéři k zápasu přistupovali velmi zodpovědně. V barvách Blaugranas jsme proto mohli vidět hráče jako Dembélé, Ter Stegen, Piqué, Alves nebo Ferrán Torres. I Real nasadil velmi silnou sestavu, v níž nechyběli Benzema, Vinícius či Modrić s Carvajalem.

Barcelona se pokoušela dostat Realu na kobylku a od začátku hrála poměrně útočně. Xaviho svěřenci byli víc na balonu, do střeleckých pozic se ale dostával spíš Real. První větší šanci měli na svědomí hráči Bílého baletu. Hvězdný mladík Vinícius Júnior přesprintoval půlku hřiště a rychlou akci zakončil nahrávkou na druhou stranu vápna. Marco Asensio ale pálil technicky jen nad bránu.

První gól utkání visel ve vzduchu a čekali jsme na něj jen 25 minut. Tehdy totiž váhajícího záložníka Busquetse obral o míč kapitán Benzema a rychle poslal míč do vápna na nabíhajícího Viníciuse. Toho už obránci Barcelony nedostihli a Vinícius zakončil těsně před padajícím Ter Stegenem pod víko.

V tu chvíli se probrala i Barcelona. Po třiceti minutách se do hlavičky položil Luuk de Jong a míčil jen do rukavic brankáře Courtoise. Ani další hlavička vytáhlého Nizozemce neskončila v síti, opět díky zákroku belgické opory. Do třetice se ale De Jong konečně dočkal. Ousmane Dembélé kouzlil s míčem u vápna a jeho pokus odvracel Éder Militão. Jenže smolně nakopl jen Luuka de Jonga, od nějž se míč doplazil s pomocí tyče až do sítě!

Do druhé půle vstoupil mladík Pedri následovaný kolegou Ezzalzoulim a právě prve jmenovaný záložník se dostal krátce poté do velké šance. Po rychlé otočce vypálil a sledoval, jak jeho rána míří asi metr vedle tyče. Real trochu přestal dávat pozor a málem za to pykal. Dembélého střele chyběl asi půlmetr.

Jenže to by nebyl Real, aby i ve chvíli, kdy ho soupeř přehrává, neskóroval. Karim Benzema nejprve pálil do tyče. Další jeho pokus kroucený k tyči sice Ter Stegen vyrazil, jenže balon sebral Dani Carvajal a jeho ostrý pas do vápna opět neomylně našel Benzemu - 2:1 pro královský klub.

Jenže to nebylo všechno. Real se možná už domníval, že to do konce utkání už nějak dokope. Jenže to se pletl. Šest minut před naplněním devadesáti minut poslal Jordi Alba z levé strany míč do vápna a Ansu Fati i přes svůj nevysoký vzrůst dokázal překvapit obránce i Courtoise - 2:2.

Prodloužení nabídlo zajímavou možnost po pouhých osmi minutách, v nichž se Real nastěhoval před vápno Blaugranas. Střídající Rodrygo dostal míč na pravé straně a chvíli si počkal, až se mu nabídnou lépe postavení hráči. Vybral si Federica Valverdeho a mladý záložník nezklamal - krásnou ranou opět strhl vedení na stranu Realu. V samém závěru Fati zastřihal nůžkami naprázdno a z protiútoku Rodrygo brankáře Ter Stegena nepřekonal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (440)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele