Byli jsme krůček od vyřazení, ale nakonec to byl zasloužený postup, hodnotil Terzić triumf Dortmundu

17.04., 15:11
Aktuality
Edin Terzić (© AFP)

Edin Terzić, trenér Dortmundu, se domnívá, že jeho svěřenci postoupili do semifinále Ligy mistrů zaslouženě. Borussia ve strhující odvetě čtvrtfinále porazila v úterý Atlético Madrid 4:2 a vybojovala si reprízu zápasů s Paris Saint-Germain. Na francouzského šampiona německý tým narazil již v základní skupině.

V bundeslize je aktuálně až pátý, mimo příčky zaručující start v Lize mistrů. Pohárová jízda Dortmundu však nekončí. Po jedenácti letech je znovu mezi čtyřmi nejlepšími v milionářské soutěži. "Jsem nesmírně šťastný, nesmírně hrdý. Atmosféra byla mimořádná. Měli jsme dva momenty, které nás mohly vyřadit, ale byli jsme silní a nakonec si zasloužili postoupit. Jsem hrdý na to, že jsme si zasloužili postoupit proti týmu, jako je Atlético Madrid," citoval Terziće web UEFA.

Borussia si z Madridu přivezla porážku 1:2. Odveta měla tři zásadní fáze. Skvělý první poločas domácích, po němž vedli 2:0 a byli na koni. Trenér čtvrtého týmu španělské ligy Diego Simeone o přestávce razantně zareagoval trojím střídáním, a když hosté ve druhém dějství vyrovnali, už zase drželi postupový stav oni. Dortmund se však znovu vzchopil a dvěma góly v rozmezí tří minut rozhodl.

"Byl to bláznivý zápas pro fanoušky i pro nás. Jsem potěšen cenou, ale pro mě byl naším nejdůležitějším mužem Marcel Sabitzer," řekl záložník Julian Brandt. Autor první branky byl vyhlášen hráčem zápasu, přestože Sabitzer přidal k jedné trefě také dvě asistence. "Proti PSG jsme ve skupině hráli dobře doma, ale ne venku. Chceme teď být lepší a samozřejmě se dostat do finále," hned plánoval Brandt.

Dortmund na podzim ovládl nabitou skupinu F se ziskem 11 bodů. O tři méně měly PSG a AC Milán, jen pět bodů získal poslední Newcastle. Doma Borussia remizovala s Paris St. Germain 1:1, jedinou porážku (0:2) si připsala právě v Paříži. "V odvetě s Atléticem nikdo nedaroval soupeři ani metr hřiště. Byli jsme extrémně pracovití a bylo opravdu zábavné takový zápas hrát. Nikdy předtím jsem nehrál na této úrovni a jsem velmi hrdý, že jsem se svým týmem v semifinále Ligy mistrů. Bude určitě jiné než zápasy ve skupině," ujistil útočník Niclas Füllkrug, autor třetího gólu.

Atlético marně čeká na další postup mezi čtyři nejlepší v Lize mistrů od roku 2017. "Tým se až do konce snažil vyhrát zápas, který byl vždy opakem toho, co jsme chtěli. Dortmund bohužel dobře zareagoval na to, že jsme vyrovnali na 2:2. Dokázal využít domácího prostředí," litoval kouč Simeone.

"Vyřazení je samozřejmě rána, protože jsme vynaložili obrovské úsilí. Předvedli jsme skvělou sezonu v Lize mistrů, ale tohle bolí. Jsme naštvaní, chtěli jsme postoupit. Fotbal umí být krutý, musíme zvednout hlavy a především poděkovat našim fanouškům, kteří s námi cestovali," uvedl záložník Koke.

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

BVB letos v LM = prostě je to neuvěřitelná super práce od Terziće .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele