Šéf řecké ligy kvůli znechucení z násilností rezignoval

12.12.2023, 17:39
Aktuality

Šéf řecké ligy Vangelis Marinakis s okamžitou platností odstoupil z vedení soutěže. Loďařský magnát tím zareagoval na sérii násilností, které v posledních týdnech otřásly řeckým sportem. Rezignaci dnes oznámil v dopise členům představenstva.

"Nemám ani čas, ani chuť se nadále podílet na řízení ligy, zatímco slova některých členů představenstva nejsou v souladu s jejich činy," napsal Marinakis, jenž je rovněž majitelem Olympiakosu či Nottinghamu Forest v anglické lize.

S neustávajícími výtržnostmi na sportovních zápasech došla v pondělí trpělivost i řecké vládě, která kvůli opakovaným násilnostem rozhodla o okamžitém uzavření fotbalových stadionů. Nejvyšší fotbalová liga se bude hrát až do 12. února bez diváků.

Minulý týden se kvůli potyčkám fanoušků neuskutečnil zápas Volos - Olympiakos Pireus. O uplynulém víkendu se neodehrálo kompletní 14. kolo poté, co rozhodčí kvůli výhrůžkám smrtí vstoupili do stávky.

Rvačky chuligánů navíc provázely i volejbalové derby mezi Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Pireus. Jeden ze zasahujících policistů skončil v kómatu, poté co ho zasáhla světlice do stehna a výrazná ztráta krve u něj vedla k srdeční zástavě.

Autor: ČTK

Komentáře (16)

Přidat komentář
Recoba Inter

Násilí přibývá a bude přibývat. Všude.

Reagovat
delfin

Třeba když se klepou řizky?

Reagovat
Freedo

Esterko, proč jsou lidé tak zlí?

Reagovat
Recoba Inter

zesměšňovat někoho, kdo odsuzuje násilí, vyžaduje nižší hladinu inteligence... gratuluji hňupe

Reagovat
Elmas

Je v pořádku, aby byl někdo šéfem ligy a zároveň majitelem klubu, který v ní hraje?

Reagovat
Salfovic

Tak to je něco podobného jako když je majitel klubu šéfem svazu.

Reagovat
smetos

Nechoval se on sám někdy jako magor?

Reagovat
Remt

To je ten co šel s bouchačkou z pasu vysvetlit rozhodčímu že to nepíská dobře?

Reagovat
frankiefcb

To byl z PAOKu myslím.

Reagovat
Mass

Reagovat
Salfovic

Na tom jihu to žije

Reagovat
RadekVonCZE

Není náhodou majitelem Olympiakosu?

Reagovat
ACSeRw!n

je a taky dealer heroinu

Reagovat
Mass

Náhodou je to v článku, já vim ban...

Reagovat
ACSeRw!n

konecne je ten zmrd pryc

Reagovat
olymp

dost nepresny clanek. Ano, Marinakis rezignoval, ale jen proto, aby to stihl nez ho v hlasovani odvolaji. Panathinaikos, AEK, Aris a PAOK vydali prohlaseni a iniciovali na shromazdeni hlasovani o odstoupeni Marinakise.

A btw, ten policista je od vcera po apuntaci nohy a bojuje o zivot, stav vellmi kriticky. Byl hned oda zacatku velmi kriticky a v komatu, od smrti ho zachranil jen rychly zasah jeho kolegu, kdyz mu okamzite podvazali zraneni a neztratil hodne krve - i tak ztratil hodne a jeste nez dojela sanitka primo na miste ho "zacali ztracet", upadal do bezvedomi...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele