Vnímáme to, reaguje ostravský Boula na kritiku trenéra Hapala

13.05., 08:16
Rozhovory
Jiří Boula (© FC Baník Ostrava)

Baník Ostrava má po dlouhých letech i v závěru sezony naději dostat se z ligy do evropských pohárů, přesto vám málokdo z jeho fanoušků řekne, že je se situací klubu spokojený. Vinou může být například neuspokojivá bilance Baníku na domácím stadionu nebo obecná nedůvěra příznivců ve schopnosti trenéra Pavla Hapala (54). O tom všem si povídáme v dnešní epizodě podcastu Livesport Daily, jejímž hostem je záložník ostravského klubu Jiří Boula (25).

Defenzivní záložník je odchovancem Sparty, ze které se vydal studovat vysokou školu do Anglie. Do Česka se vrátil během covidu, kdy musel studovat dálkově. "Těžko říct, jestli bych dneska byl v Baníku, kdyby nepřišla pandemie. Anglie mi hodně dala, diplom, osamostatnění, velké zkušenosti. Ale když jsem pak po návratu do Česka mohl začít hrát za Táborsko, byl jsem za to rád," popisuje Boula, který pak právě z Táborska přestoupil do Baníku.

Baník sice hraje ve skupině o titul, ale o víkendu doma prohrál s Mladou Boleslaví a šance na čtvrtou pozici v tabulce se zmenšuje. "Když jde člověk do Baníku, musí počítat s tím, že na něj bude tlak. Ta fanouškovská základna a média okolo, to je úplně jiné než v menším klubu. Pokud na to není člověk v hlavě připravený, tak ho to asi může semlít. Ale to myslím není případ trenéra Hapala," předpokládá Boula. "To, že ho kritizují fanoušci a občas na stadionu zní i skandování v tomto duchu, to samozřejmě vnímáme. Trenér to na nás nijak nepřehazuje, umí si to zkorigovat a zdá se mi, že občas něco záměrně řekne, aby strhl pozornost víc na sebe a nás hráče nechal trochu vydechnout," cení si Boula.

V pondělní epizodě Livesport Daily jsme řešili také:

O tom, jak ho jako bývalého sparťana přijali fanoušci.

O tom, proč Baník dostal v Edenu výprask, zatímco na Letné sahal po bodu.

Co mu vytýkal trenér Holoubek i kouč v Anglii?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
zorz767

Jsou 5., tak nevím co by chtěli. Na víc Baník nemá. A je dost možné, že kdyby chtěli hrát "líp", tak budo uv tabulce níž, protože jak je v lize vidět, tak mladí a progresivní koučové to moc na body neumí.

Reagovat
bobis21

Ono právě nejde o to, že chceme "hrát líp". S tím problém není. My většinu zápasů dominujeme a šance si vytváříme. Problém je jen v jejich proměňovaní a na druhé straně v dostávání gólů z každého nesmyslu.

V preview nebo souhrnu bylo vypsáno asi 10 našich domácích zápasů, kde jsme měli několikanásobek střel oproti soupeřit, ale nevyhráli.

Reagovat
Grupma

Tak ale to je fajn, protože základ týmu máte a ten zřetelně šlape. Stačí to jen vhodně doplnit

Reagovat
$dolar$

V tom pripade to nebude o trenerovi, ale kvalite hracu. (coz je i muj nazor)

Reagovat
bobis21

Pozor, to se tu nesmí říkat!

Řešilo se to teď při zápase proti Boleslavi, my mít pořádného hrota, tak jsme výsledkově úplně jinde.

Dozadu je to složitější, tam je diskuze mezi trenérem a hráči relevantní, protože tam asi není dobré ani jedno.

Reagovat
zurix_new

4., je to jednoduché a tuto sezónu na to Baník měl.

Jde hlavně o ty domácí zápasy, ta bilance je naprosto neakceptovatelná. Z 12 zápasů se vyhrálo jednou (!).

Reagovat
Shevchenko

Na víc nemá Stačilo abychom nebyli úplní krypli a hráli o malilinko lépe, což znamená trochu méně jak krypli, ale pořád krypli, a byli bychom úplně v pohodě čtvrtí.

Konkurence je naprosto mizerná, a my, i když jsme celou sezónu střídavě relativně dobří a příšerní, tak jsme pořád dva body od čtvrtého místa. Baník momentálně nemá na třetí místo, na čtvrté má v pohodě, ale nechce ho.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele