33. kolo
10.05.2024 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Augsburg cestu za pohárovou Evropou nezvládá, další prohru mu přisoudil Guirassy

Fotbalisté Stuttgartu porazili v předehrávce 33. kola Bundesligy utlumený Augsburg 1:0. Domácímu týmu pomohl několika dobrými zákroky český brankář Tomáš Koubek, jeho čisté konto ovšem narušil tři minuty po změně stran nejlepší střelec Švábů Serhou Guirassy, jenž přerušil třízápasový gólový půst. Červení se tak před dohrávkou zbytku kola posunuli na druhou příčku, zatímco Bavoři prohráli počtvrté v řadě a jejich sen o pohárové Evropě se téměř jistě rozplynul.

Stuttgart předvedl o uplynulém víkendu další z řady výborných výkonů a porazil Bayern, čímž si udržel šanci vybojovat výslednou druhou příčku. Augsburg byl rovněž uprostřed bojů o poněkud nečekaný úspěch, jenže jemu se v posledních týdnech moc nedařilo. Od sedmé příčky, která by znamenala teprve druhou účast v evropských pohárech v klubové historii, ho dělily tři body, avšak aktuálně táhl sérii tří porážek za sebou.

V euforii hrající Švábové začali aktivně také v beznadějně vyprodané WWK Areně, kde od úvodu kontrolovali dění na hrací ploše. Do první příležitosti se po rychlém přechodu do útoku dostal Chris Führich, jenž pláchl obraně Augsburgu, ale Koubkovu branku z mírného úhlu netrefil. Český gólman si tak na první úspěšný zákrok musel počkat až do 30. minuty, kdy ho tvrdou i dobře umístěnou ranou z hranice vápna prověřil Deniz Undav. Ještě blíže první trefě byl o chvíli později Jamie Leweling, jehož střelu Koubek vytěsnil do pravé tyče.

Skóre se tedy poprvé měnilo až krátce po změně stran. Vysoký nákop Enza Millota si za obranou našel Guirassy, který v pádu se štěstím překonal Koubka. Ten byl pod palbou Stuttgartu i po inkasované brance a skvělými zákroky držel naděje na body domácích nad vodou. Vytáhl se především proti střele Undava, kterou efektně zalepil v rukavicích. Jeho spoluhráči ovšem nedokázali přidat jakoukoliv ofenzivní nadstavbu a podruhé za sebou vyšli v domácím prostředí střelecky naprázdno.

Vynikající sezona Stuttgartu tak pokračovala 10. venkovním vítězstvím v ligovém ročníku. V posledním kole přivítá 18. května Mönchengladbach, Augsburg se představí na půdě novopečeného mistra z Leverkusenu.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele