Házeli kelímky, přihlásili se k trestu. Slávističtí fanoušci chtějí odčinit své prohřešky

22.03., 16:05
Aktuality
Slávističtí fanoušci při utkání s AC Milán (© AFP)

Slavii se přihlásili někteří fanoušci, kteří v domácí odvetě osmifinále Evropské ligy proti AC Milán vhodili na trávník kelímek nebo jiný předmět. Na sociální síti X o tom informoval předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík. Příznivci červenobílých zareagovali na výzvu od klubu a prohřešek si odčiní veřejnými pracemi ve prospěch pražského celku.

Během vyhroceného zápasu, v němž Slavia od 20. minuty hrála bez vyloučeného Tomáše Holeše a po porážce 1:3 s favoritem vypadla, se fanoušci několikrát dopustili výtržností. Vhazování kelímků a předmětů na trávník vyvrcholilo v druhém poločase, kdy rozhodčí přerušil utkání a neukázněným divákům musel domlouvat domácí záložník Lukáš Provod.

Slavia ve čtvrtek vyzvala prostřednictvím webu a sociálních sítí "hříšníky", aby se klubu sami přihlásili. "Za tři hodiny se přihlásilo ke své zodpovědnosti za nezvládnuté emoce, které vyústily v porušení návštěvního řádu Fortuna Areny, 14 fanoušků. Není to univerzální projekt, kterým budeme odpouštět každý přečin," uvedl Tvrdík.

"Byl to však zápas, ve kterém lze nalézt polehčující okolnosti. I v trestním řádu lze nalézt řadu podobných mechanismů. Fanoušci pomohou klubu svojí prací odčinit škodu, která mu jejich chováním vznikne. Respektuji a vážím si převzetí spoluodpovědnosti i povinnosti podílet se na následcích a věřím, že to již nikdy nezopakují," doplnil Tvrdík.

Klub ve výzvě na webu směrem k fanouškům uvedl, že ti, kteří se mu neozvou, mohou dostat pokutu až 50 tisíc korun a dvouletý zákaz vstupu na všechna utkání v Edenu. Přihlásit se příznivci mohou do pondělí.

Slavia za výtržnosti proti AC Milán zřejmě dostane přísný trest od UEFA. Vršovický klub je totiž ve dvouleté podmínce od loňského listopadu a zápasu ve skupině s AS Řím, v němž se domácí fanoušci rovněž nevhodně chovali. Českému vicemistrovi hrozí na příští domácí duel v pohárech uzavření celého stadionu nebo některých jeho částí.

Autor: ČTK

Komentáře (20)

Přidat komentář
j_mrazik

Ta holka…

Reagovat
Perzifláž

taky mě zaujala a dědek vlevo nahoře se nad celou situací akorát tak ušklíb

Reagovat
Kincl

Přitom by dostala facku od toho hráče a už by si to netroufla

Reagovat
j_mrazik

To 90 procent lidí na stadionu, co na ně pořvávali.

Reagovat
Axelrose

Tak mohla to řvát na rozhodčího, ne?

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
Mass

Reagovat
delfin

Reagovat
IgorMičinec

Skvělá klauniáda. Ty opičky oploťte, ať už nedělaj ostudu. Každej zápas v Evropě něco. Od brečení za správně neuznanou chycenou penaltu, přes Kedela až po kelímky.

Reagovat
delfin

Yahúů approved, jsme v Evropě něco, všichni brečí.

Reagovat
IgorMičinec

Jj jste v Evropě za kretény, nikdo nebreči, všichni se smějou

Reagovat
delfin

Tak zajeď do Ruska.

Reagovat
IgorMičinec

Proč bych jel do Ruska? Co to je za argument, postižaku? Koukam, ze by ze sebe udelate totalni retardy i v diskuzi na netu. Fakt banda kretenu

Reagovat
delfin

Ty nerad, když tě někdo posílá na dovolenou? Ok, tak nejezdi.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Dementní klub, ještě víc dementnější pseudofanoušci úspěchu

Reagovat
sajty

Tohle je hodně debilní komentář i na fanouška Sparty.

Reagovat
delfin

Já jsem třeba rád, že se Spartě daří.

Reagovat
Rudy

Takhle to urcite nebylo. Fanousci a Theo jiste neco prohodili italsky (popr francouzsky) a pozadal je loka. Mel zizen Nepochopena situace

Reagovat
Kepy_FCB

klauni

Reagovat
C-M@ster

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele