Komentáře a souhrny

Liga Portugal - souhrn 28. kola: Sporting jde do trháku

Sporting v derby porazil Benficu a šest kol před koncem má na rivala v čele tabulky čtyřbodový náskok, navíc utkání k dobru. Braga doma prohrála 0:3 s Aroucou a dala příležitost Vitórii, ta uspěla v Portu.

Serie A - souhrn 31. kola: Inter rozhodl v závěru

Inter se opět přiblížil titulu, když v Udine dokonal obrat v páté minutě nastavení. Sestupem ohrožené Frosinone pohostilo Bolognu, se kterou díky bezbrankové remíze vybojovalo bod. Neapol porazila Moznu 4:2. AC Milán se veze na vítězné vlně a o jeho pohodě se přesvědčilo i Lecce, z trávníku Rossoneri si odváží porážku 0:3. Bitva o hlavní město vyzněla pro AS a rozhodla o tom jediná branka.

Ligue 1 - souhrn 28. kola: Brest ovládl sedmigólovou přestřelku

Méty udeřily na půdě Brestu jako první, nakonec ovšem musely skousnout prohru 3:4. Clermont překvapil na hřišti vedoucího Paris Saint-Germain, kde sice neudržel vedení, přesto s bodem za remízu 1:1 může být spokojený. Marseille prodloužila sérii soutěžních proher už na čtyři duely, když padla v předehrávce 28. kola Ligue 1 na hřišti Lille 1:3.

Eredivisie - souhrn 29. kola: Feyenoord v derby potupil Ajax

Nijmegen přehrál Vitesse 3:0 a posunul se na páté místo tabulky před Ajax, který selhal v derby De Klassieker. Feyenoord ho na svém stadionu zostudil výhrou 6:0. Jednu branku si připsal i slovenský obránce Dávid Hancko. PSV Eindhoven rozstřílel Alkmaar a je velmi blízko k zisku titulu. Twente zdolalo Sittard a upevnilo si třetí příčku. Heracles v týdnu rozdrtil Alkmaar a formu potvrdil rovněž na půdě Sparty Rotterdam, domů si veze výhru 2:1.

Premier League - souhrn 32. kola: Manchester United uhrál s Liverpoolem remízu

Liverpool už po víkendových zápasech 32. kola anglické ligy není jejím lídrem. Může za to remíza na půdě Manchesteru United 2:2 a také Arsenal, který zvítězil na půdě Brightonu 3:0. Na třetí příčce se nachází Manchester City, který porazil Crystal Palace 4:2.

FORTUNA:LIGA - souhrn 27. kola: Střídání stráží

Slavia se posunula na první místo tabulky, doma porazila Bohemians a předskočila Spartu, která jen remizovala s Mladou Boleslaví. Plzeň nenašla recept na Karvinou, další nezdar registruje Slovácko.

Niké liga - souhrn 4. kola nadstavby: Slovan přehrál Žilinu

Slovan Bratislava vyhrál v páteční předehrávce 4. kola nadstavby Niké ligy ve skupině o titul na půdě Žiliny 3:0 a v čele tabulky má momentálně 18bodový náskok před druhou Trnavou, která bude hrát v sobotu proti Ružomberku.

Bundesliga - souhrn 28. kola: Kadeřábek při výhře dvakrát asistoval

Pavel Kadeřábek pomohl dvěma asistencemi k výhře Hoffenheimu nad Augsburgem 3:1. Většinu utkání odehrál také David Jurásek. Bayern předvedl další kolaps, prohrál v Heidenheimu a udělal radost Leverkusenu. Lídr tabulky totiž nezaváhal, porazil Union a za týden může slavit titul. Neuspěl ani Dortmund, jenž doma podlehl Stuttgartu, který udělal další krok směrem k Lize mistrů.

Athletic se nenechal odradit špatnou finálovou bilancí a zvedl nad hlavu Španělský pohár

Athletic Clubzvítězil ve finále Copa del Rey nad Mallorkou 2:1 po penaltách a po šesti prohraných finálových duelech mezi lety 1985 a 2021 oslavil 24. triumf v této soutěži. Do vedení šel přitom ve 21. minutě ostrovní klub, když Dani Rodríguez nekompromisně zakončil do šibenice. Po změně stran nejprve srovnal Oihan Sancet, avšak následně tlak Basků pominul a duel dospěl až do rozstřelu z bílého puntíku. V něm sice mohly Rumělky těžit ze semifinálové zkušenosti, jenže tentokrát byla jejich muška značně vychýlená, o čemž svědčil pokus Nemanji Radonjiće vysoko nad bránu.

Premier League - souhrn 31. kola: Palmer zchladil Rudé ďábly

Arsenal proti Lutonu potvrdil roli favorita, zvítězil a posunul se na první místo tabulky. Vedoucí celek z Liverpoolu nicméně nezaváhal ve čtvrtečním duelu se Sheffieldem United a vrátil se záhy zpátky na výsluní. Nezaváhal ani Manchester City, který pošetřil největší hvězdy, a porazil Aston Villu. Strhující závěr byl k vidění na půdě Chelsea, kde zazářil domácí ofenzivní záložník Cole Palmer.

Eredivisie - souhrn 28. kola: Volendam zaskočil Feyenoord

PSV odčinilo poslední výpadek na půdě Nijmegenu a jakožto jasný favorit si odvezlo všechny body z půdy Excelsioru. Feyenoord naopak neuměl venku porazit poslední Volendam, a nečekaně tak ztratil body v boji o titul. Ostudu si uřízl Alkmaar, z Almela odjížděl s výpraskem. Toho nevyužil ve čtvrtek večer naplno Ajax, který v závěru ztratil vedení s Go Ahead Eagles. Manko na AZ tak v Amsterdamu stáhli jen na sedm bodů.

Ofenzivní trable Valencie ukončil proti utrápené Granadě uzdravený Portugalec

Hráči Valencie vyzráli ve 26. kole LaLigy na Granadu, kterou porazili na jejím hřišti 1:0. Domácí sice měli od úvodních minut více ze hry, v 77. minutě ovšem neuhlídali střídajícího Andrého Almeidu, jenž se po dlouhodobém zranění prosadil poprvé v letošním ročníku. Netopýři tak jeho zásluhou prolomili dvouzápasové střelecké sucho a posunuli se v tabulce na sedmou příčku. Nazaríes naopak po páté prohře v řadě zůstávají předposlední.

Sporting sice hned dvakrát neudržel jednogólový náskok s Benficou, po remíze 2:2 ale přeci jen postoupil do finále Taça de Portugal

Sporting po úvodním vítězství nad Benficou (2:1) nakonec zvládl i dubnovou odvetu semifinále národního poháru, když s městským rivalem remizoval 2:2 a po pěti letech si tedy zahraje finále Taça de Portugal, ve kterém narazí na vítěze dvojzápasu mezi Portem a Vitórií. "Orli" naopak do finálového boje o cennou trofej nepostoupili již potřetí za sebou, v tuto chvíli se tak mohou soustředit na závěrečnou fáze portugalské nejvyšší soutěže a Evropské ligy.

Souboj tahounů vyzněl pro Mbappého. Skvělý Mandanda postup Rennes nevychytal

PSG zvítězilo v semifinále Coupe de France nad Rennes 1:0, a může se tak těšit na první finálovou účast v domácím poháru od roku 2021. Vítěznou trefu zařídil ve 40. minutě Kylian Mbappé, který přitom jen o pár chvil dříve neuspěl z penaltového puntíku proti veteránovi Stevu Mandandovi.

Fiorentina se díky Mandragorově parádě přiblížila skládání finálového reparátu

Fotbalisté Fiorentiny zvítězili v úvodním semifinálovém duelu Coppa Italia nad Atalantou 1:0. Duel přinesl jedinou branku, když se ve 31. minutě trefil nádherně z dálky Rolando Mandragora.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele