Titul znovu pro Priskeho bandu aneb Události 4. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

21.05., 08:16
Názory a komentáře
Sparťané oslavují zisk titulu (© twitter.com/ACSparta_CZ)

Ve čtvrtém kole nadstavby FORTUNA:LIGY se rozhodlo o titulu. Sparta totiž bez potíží vyhrála v Mladé Boleslavi 5:0 a mohla začít slavit. A nechyběla ani zastávka na benzince. Slávistům už tak vítězství v Uherském Hradišti nebylo nic platné, Slovácko padlo 1:2.

Třetí utkání skupiny o titul skončilo remízou, Viktoria Plzeň hrála s Baníkem Ostrava 1:1. Hradec Králové rozehrál finále skupiny o Evropu lépe a v Teplicích vyhrál 1:0. Do odvety tak bude vstupovat s mírnou výhodou, soupeře z pátého místa určí až poslední kolo letošního ročníku.

Pardubice si utkání s Karvinou užily a i díky hattricku Ladislava Krobota vyhrály 4:0. Obtížnou situaci si do posledního kola způsobil Zlín, který doma prohrál 1:2 s Bohemians. O přežití ještě budou bojovat i České Budějovice, které naposledy remizovaly s Jabloncem 2:2.

Zápas kola

Mladá Boleslav - Sparta Praha 0:5

Sparta se bavila, Jan Kuchta zářil. A titulové oslavy mohly propuknout.

Gól kola

1. Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Stoper Slavie napřáhl zpoza šestnáctky k parádní ráně levou nohou.

2. Kryštof Daněk (Pardubice)

3. Jan Kuchta (Sparta Praha)

Jedenáctka kola

(©Eurofotbal)

Brankář - Adam Zadražil (Hradec Králové)

V Teplicích vychytal důležité čisté konto, díky kterému budou mít "votroci" v domácí odvetě jednogólový náskok, ačkoliv hráli od 74. minuty v oslabení. Poradil si s těžkou střelou Bílka na přední tyč, v závěru zůstal klidný a podržel spoluhráče. Hradci chybí krok k utkání o Evropu.

Pravý obránce - Tomáš Holeš (Slavia Praha)

Po hodině hry otevřel v Uherském Hradišti skóre, slávisté nakonec zvítězili. Z pravé strany jej našel Lukáš Provod. Holeš si poté potáhl míč na střed hřiště a dostal překvapivě hodně prostoru. Toho slávistický mazák využil a vyslal technický obstřel, na který Heča nedosáhl.

Střední obránce - Jakub Černín (Zlín)

Jeho vyrovnávací branka nakonec Zlínu proti Bohemians nestačila. Nezvykle na stoper se totiž ujal rozehrávky pokutového kopu poté, co Soukup fauloval ve vápně Žáka. Černín si ale počínal naprosto zkušeně, když si počkal na pohyb Soukupa doleva a sám poslal balón do protipohybu.

Levý obránce - Ladislav Krejčí (Sparta Praha)

Gól sice v Mladé Boleslavi nedal, ale asistoval Kuchtovi. Našel jej precizním dlouhým pasem, se kterým si útočník Sparty poradil hlavičkou. Poté jej na levé straně hřiště vyhledal Sörensen, on si míč skvostně zpracoval kolem Sakaly a předložil Kuchtovi před prázdnou bránu.

Pravý záložník - David Buchta (Baník Ostrava)

Na stadionu Viktorie Plzeň zajistil v 67. minutě vyrovnání, které už vydrželo do konce utkání. Bod se nakonec může hodit v boji o čtvrté místo. Buchta zůstal před bránou úplně osamocený, domácí na něj zapomněli. A tak když dostal přihrávku, nebylo zas tak obtížné překonat Tvrdoně.

Střední záložník - Patrik Vydra (Sparta Praha)

Na hřiště přišel v průběhu utkání v Boleslavi za rozhodnutého stavu, a tak nastala ideální situace na jeho první životní ligový gól. Preciado na pravé straně vybídl Sadílka, který poté poslal balon zpětnou přihrávkou pod sebe, kde z první zakončoval k tyči nikým nehlídaný Vydra.

Střední záložník - Miloš Kratochvíl (Jablonec)

Jeho gól znamenal proti Dynamu vyrovnání, které už vydrželo. Po centru do vápna dost možná Havel fauloval Náprstka, ale hlavní rozhodčí nechal i přesto pokračovat ve hře. Střelu Matěje Polidara ještě Šípoš vyrazil, na dorážku Kratochvíla byl už ale nemohl dosáhnout.

Levý záložník - Erik Prekop (Bohemians)

Ve Zlíně klokanům zajistil vítězství dvěma gól. Nejprve se ujal rozehrávky pokutového kopu. Zakončil umístěnou prudkou střelou k tyči a uspěl, ačkoliv si brankář Dostál vybral správnou stranu. Poté jej vysunul Matoušek a on zvolil chytré zakončení dloubáčkem, který překonal brankáře.

Útočník - Ladislav Krobot (Pardubice)

Karviné nasázel parádně hattrick. V prvním případě uklidil do prázdné brány přihrávku od Hlavatého, ve druhém Ichův centr z pravé strany hlavou srazil Bergqvist přesně ke Krobotovi, který zamířil k tyči. Na závěr jej opět vysunul Hlavatý a poté vystřelil přesně mezi nohy Ciupy.

Útočník - Jan Kuchta (Sparta Praha)

Mladé Boleslavi nasázel čtyři góly a titulový zápas si vyloženě užíval. Byl přesně tam, kde měl být. V třech případech totiž balon doklepával do prázdné brány, po Krejčího přihrávce ještě šikovně zasekl. Skóroval také hlavou po přetaženém centru kapitána Krejčího, nejtěžší z gólů.

Útočník - Jakob Tranziska (České Budějovice)

Dynamo po jeho brance vedlo 2:0, nakonec hrálo s Jabloncem pouze 2:2, jelikož bylo do sedmi minut vyrovnáno. Jan Suchan výbornou přihrávkou za obranu našel nabíhajícího Tranzisku, jehož zakončení možná trochu se štěstím prošlo přes vyběhnutého Fendricha.

Nemělo by vám uniknout

Sparta slavila ještě před koncem zápasu.

Po odpískání konce zápasu letenští rozjeli bujaré oslavy titulu.

Kaan Kairinen dorazil podpořit spoluhráče do Mladé Boleslavi o berlích.

Zima si nešťastně srazil balon do vlastní brány.

Po šlapáku Simerského kopali Bohemians pokutový kop.

Soukup sestřelil Žáka, penaltu kopal i Zlín.

VAR v akci

Gól Kubaly kvůli ofsajdu neplatil.

Vydrova branka nemohla platit kvůli ofsajdu.

Čerepka slavil svůj gól zbytečně. Nacházel se v ofsajdu.

Náprstkovu gólu předcházelo ofsajdové postavení.

VAR odvolal gól Boheminas, balon nebyl celým objemem v brance.

Žák skóroval z ofsajdu.

Změny v tabulce

O titulu je rozhodnuto. Po galapředstavení v Mladé Boleslavi uhájila Sparta kolo před koncem čtyřbodový náskok na druhou Slavii. Na tu ztrácí třetí Viktoria Plzeň třináct bodů a stále čtvrtá Mladá Boleslav už má na bronzovou příčku ztrátu dvaadvacet bodů.

Pátý je jen o jediný bod Baník Ostrava, o dva body za ním je šesté Slovácko. O čtvrtou pozici tak bude ještě velký boj. Ten bude také o to, kdo si zahraje o Evropu proti pátému celku, jelikož Hradec Králové bude doma hájit výhru 1:0 z Teplic.

Ve skupině o záchranu jsou dvě party týmů. Bohemians, Jablonec a Pardubice už mají dobojováno a záchranu si mohou odškrtnout. Naopak trojice Karviná, Zlín a České Budějovice bude hrát o to, kdo si vytáhne černého Petra a sestoupí přímo. Zbylí dva si zahrají baráž.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
34
27
5
2
81 : 29
86
2
Slavia Praha
34
25
7
2
72 : 24
82
3
Viktoria Plzeň
34
21
6
7
75 : 39
69
4
FK Mladá Boleslav
34
13
8
13
51 : 55
47
5
Baník Ostrava
34
13
7
14
50 : 48
46
6
1. FC Slovácko
34
12
8
14
45 : 50
44

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
11
Bohemians Praha 1905
34
9
12
13
34 : 47
39
12
FK Jablonec
34
8
14
12
44 : 50
38
13
FK Pardubice
34
10
7
17
38 : 47
37
14
MFK Karviná
34
7
8
19
37 : 62
29
15
Dynamo České Budějovice
34
7
8
19
41 : 69
29
16
FC Zlín
34
5
12
17
40 : 68
27

Autor: Petr Procházka

Komentáře (2)

Přidat komentář
Infeld Prácheňský

Skvěle připravenej článek, přidávam palec nahoru za vypnutí autostartu u videí

Reagovat
kilobyte

Nechte Kuchtu kuchtit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele