základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
7 : 2
(5:2)

Reportáž

Oslavující Sem Steijn (© AFP)

Twente rozdrtilo Volendam a přiblížilo se ke konečnému třetímu místu

Twente ve svém posledním domácím utkání tohoto ročníku nedalo žádnou šanci na úspěch sestupujícímu Volendamu a i přes nepřesvědčivý začátek deklasovalo svého protivníka v netradičním poměru 7:2. V domácím dresu se blýskl hattrickem za necelou půlhodinu Sem Steijn. Twente hned dvakrát muselo dotahovat jednobrankové manko, nicméně v prvním poločase nakonec skórovalo pětkrát a do kabin tedy odcházelo s pohodlným třígólovým náskokem.

Svěřenci trenéra Josepha Oostinga tedy udělali další důležitý krok ke konečnému třetímu místu, které zaručuje kvalifikaci prestižní Ligy mistrů. V tuto chvíli má na kontě šestašedesát bodů a před čtvrtým Alkmaarem je stále o body dva, na závěr tak potřebuje uspět ve Zwolle. Volendam obsadí sedmnáctou sestupovou příčku, doposud posbíral pouhých devatenáct bodů a za šestnáctým Excelsiorem už zaostává o propastných deset bodů.

Jasný outsider přitom začal naprosto fantasticky a do vedení se dostal po necelých čtyřech odehraných minutách, kdy Damon Mirani po hezké akci Mührena na pravém křídle stanul v brankovém území soupeře a pohotovou tečí překonal brankáře Unnerstalla. Domácí ale na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho, zhruba o pět minut později totiž vyrovnal zkušený kanonýr Ricky van Wolfswinkel.

Ten se po pasu Rotse probil přes svého bránícího protihráče a po elegantním zpracování na prsa ukázkově přehodil marně se natahujícího brankáře Lauwerse. Hosté se však nechtěli vzdát a krátce po dvaceti odehraných minutách opět vedli, neboť podruhé skóroval Mirani. Tentokráte si po rohovém kopu Douiriho udělal místo k hlavičce a z pěti metrů s pomocí břevna rozvlnil síť.

Od tohoto okamžiku ale úřadovalo na trávníku pouze Twente - nejprve přesně v polovině úvodního dějství vyrovnával Naci Ünüvar tvrdou ranou ze šesti metrů k pravé tyči, pak ve 37. minutě otočil vývoj Robin Pröpper prudkou hlavičkou po autovém vhazování Smala, kdy se balón s pomocí horní konstrukce snesl o pár centimetrů za brankovou čáru. Domácí zvýšili svůj náskok za další tři minuty.

Dvacetiletý mladíček Youri Regeer totiž po krásné individuální akci přes dva protihráče napřáhl z patnácti metrů a po zemi se trefil k levé tyči - 4:2. O tři minuty později byl rozdíl ve skóre dokonce tříbrankový, protože Steijn zaznamenal svůj první zásah učebnicovým projektilem z hranice pokutového území. Stejný hráč se po změně stran prosadil ještě dvakrát, když nejprve hlavou dorážel do poloodkryté branky a pak v 73. minutě uzavřel gólový účet nádhernou ranou z přímého volného kopu do levé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele