základní část, 33. kolo
12.05.2024 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fanoušci PSV Eindhoven (© AFP)

PSV v lehce pozměněné sestavě remizovalo na půdě Fortuny

Celek z Eindhovenu po minulém vítězství nad Spartou (4:2) s předstihem vybojoval ligový titul po šestiletém půstu a poslední venkovní duel této ligové sezony si tak mohl naplno užít. Trenér Peter Bosz přeci jen sáhl k některým změnám v základní jedenáctce, jeho svěřenci nakonec smazali jednobrankové manko a ze Sittardu si tedy vezou bod za remízu 1:1. PSV má na kontě osmaosmdesát bodů a před druhým Feyenoordem je o bodů sedm.

Klub ze Sittardu taktéž neměl v tomto nedělním utkání 33. kola Eredivisie o co hrát a přistoupil k němu v přátelském duchu, po nečekaném nerozhodném výsledku mu patří jedenáctá pozice se sedmatřiceti body a za desátým Heerenveenem již zaostává jen vinou horšího skóre. Tento duel neměl od samého začátku nijak strhující tempo, svěřenci kouče Dannyho Buijse překvapivě prorazili ve 27. minutě.

Gólový účet tohoto střetnutí otevřel španělský forvard Iňigo Córdoba, jenž po rychlém brejku obdržel finální přihrávku do volného prostoru od Petersona a pak tváří v tvář obstřelil vyběhnuvšího brankáře Drommela. PSV mohlo vyrovnat ještě do přestávky, jenomže pokus v současnosti druhého nejlepšího kanonýra Eredivisie Luuka de Jonga (27 gólů) brilantně zlikvidoval gólman Koopmans.

Obrázek hry se příliš neměnil ani po přestávce a vypadalo to, že další branka už nepadne, nicméně o konečné remíze rozhodl zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem Jerdy Schouten. Sedmadvacetiletý záložník si totiž po rohovém kopu Joeyho Veermana z pravé strany seběhl na hranici brankového území a razantní hlavičkou zavěsil přesně pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele