základní část, 31. kolo
25.04.2024 21:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

Mats Wieffer a Luka Ivanušec (© AFP)

Feyenoord uspěl v Rotterdamu a ještě si udržel teoretickou naději na obhajobu titulu

Feyenoord po úspěchu ve finále KNVB Bekeru nad Nijmegenem (1:0) nezaváhal ani v nadcházejícím utkání 31. kola Eredivisie s Go Ahead a po výhře 3:1 ještě živí alespoň malou naději na mistrovský titul. Rotterdamský gigant si díky tomuto úspěchu definitivně zajistil druhé místo zaručující skupinovou fázi Ligy mistrů v nadcházejícím ročníku, naopak za vedoucím PSV zaostává o téměř nedostižných devět bodů.

Svěřenci trenéra Arneho Slota drží před třetím Twente dvanáctibodový odstup a ten už smazat nejde, naopak tři kola před koncem je téměř jasné, že na nizozemský trůn podruhé v řadě neusednou - ve třech zbývajících kolech by musel vyhrát a zároveň doufat, že PSV nezíská ani bod, v celkovém skóre navíc ztrácí propastných třicet branek. Go Ahead naopak nevyhrálo počtvrté v řadě a zůstává na osmém místě s dvaačtyřiceti body.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto čtvrtečního zápasu nic zásadního nepřinesla, hosté šli do vedení ve 25. minutě díky vlastní brance gólmana Jeffreyho de Langeho. Ten se totiž natahoval po dělovce Luky Ivanušece z patnácti metrů, ale na míč o kousek nedosáhl a ten se vzápětí odrazil od jeho zad do sítě. Neuběhlo ani dalších osm minut a aktivní Ivanušec se již tentokráte zapsal do listiny střelců.

Po rychlém útoku středem hřiště obdržel zpětnou nahrávku od Minteha a taktéž z patnácti metrů zamířil přímo do levého dolního růžku. Domácí výběr se však nechtěl v žádném případě vzdát a v poslední minutě úvodního dějství snížil. Naději na bodový zisk vykřesal norský forvard Oliver Valaker Edvardsen, jenž si po přesném pasu Adekanyeho z pravého křídla seběhl do brankového území soupeře a zblízka hlavou zamířil do odkryté branky.

Po změně stran byl nejzajímavější minisouboj mezi De Langem a Ayasem Uedou - japonský útočník Feyenoordu sice nevyzrál na domácího strážce v 56., 60., ani v 61. minutě, nicméně přesně v polovině závěrečné části vrátil svému týmu dvoubrankové vedení po přesné střele z mírného úhlu k protější konstrukci. V samém závěru se v hostujícím dresu ještě prosadil Stengs, ovšem tento jeho gól přeci jen neplatil kvůli zřetelnému ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele